ABD'ye sığınan FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in CIA ile ilişkisinin izleri

Kurulduğu günden beri, "devletin kılcal damarlarına" sızmak için her türlü yolu mubah gören Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), "cemaat" kisvesi altında yaptığı hukuksuzluklar deşifre olunca 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulundu. Peki FETÖ terör örgütü bu noktaya kadar nasıl geldi? Örgütün elebaşı Gülen, ABD'de nasıl sığınıyor? İşte, Pensilvanya'ya yerleşen Fetullah Gülen'in CIA ile dikkat çeken iş birliği...

ABD'ye sığınan FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in CIA ile ilişkisinin izleri

15 Temmuz’daki hain kalkışma, FETÖ’nün onlarca yıldır süren ihanetinin son adımı oldu. Elebaşı Fetullah Gülen’in fikirlerine bağlı olarak doğan örgüt, 60’lı ve 70’li yıllarda, vaazları ve çeşitli derneklerdeki etkinlikleriyle güç toplayarak destekçilerini artırdı.

ABD'ye sığınan FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in CIA ile ilişkisinin izleri - Resim : 1

IŞIK EVLERİYLE ÇOCUKLARIN BEYNİNİ YIKADILAR

Bütün terör örgütleri gibi insanlığın düşmanı olan FETÖ, saflarına katmak için özellikle 13-18 yaş arası çocukları hedefledi. “Işık Ordusu” adı verilen öğrenciler, üzerlerinde psikolojik baskı kurulup beyinleri yıkandıktan sonra, FETÖ ideolojileriyle eğitilerek birer piyon olarak kullanıldı.

ABD'ye sığınan FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in CIA ile ilişkisinin izleri - Resim : 2

DÜNYAYA AÇILDILAR

80’li yıllarda başlatılan “Huruç Operasyonu” ile birlikte, FETÖ’cüler hedef büyüterek önemli devlet pozisyonlarına sızmaya başladı. Türkiye içinde güçlenmeyi başaran FETÖ, 80’li yılların sonunda, Gülen’e yakın isimleri ve öğretmenleri örgütleyerek dünyaya açıldı. Örgütü finanse etmek için “Himmet” adı verilen bağışları toplamaya devam etti. 90’lı yıllarda da örgütün finansal varlıklarını artırmak için, FETÖ’cü iş insanlarına kaynak birleştirme çağrısı yapıldı. Türkiye’de ve dünyada etki alanını genişlemeyi sürdürdü.

ABD'ye sığınan FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in CIA ile ilişkisinin izleri - Resim : 3

ABD ETKİSİYLE BÜYÜYEN ÖRGÜT

Fethullah Gülen 1992 yılında ABD’de 55 gün kaldıktan sonra, 1997’de yeniden Amerika yolunu tuttu ve birçok kişiyle görüşerek operasyon ağını büyüttü. Her dönem egemen güçlerle saf tutan FETÖ, 28 Şubat 1997 darbesinde, darbecilerin yanında durdu. Askerleri övüp, hükümetin devrilmesi hakkında konuşup yorum yaparken, bu dönem gerçekleşen kamu ihraçları, başörtü yasağı gibi olaylara karşı sessiz kaldı; çünkü darbe FETÖ’nün amaçları için bulunmaz bir fırsattı.

ABD'ye sığınan FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in CIA ile ilişkisinin izleri - Resim : 4

1999'DA ABD'YE KAÇTI

FETÖ, “Postmodern Darbe” ismi verilen 28 Şubat’tan sonra, orduda açılan pozisyonlara, kendi tarafındaki askerlerin getirilmesini sağladı. 15 Temmuz ihanetine giden süreçte, örgüt orduya sızmaya devam etti. Gülen’in 1998’de Papa ile görüşmesi, FETÖ’nün etki alanının ne kadar genişlediğini bir kez daha ortaya koydu. Elebaşı Gülen, 1999 yılında kendisine dava açılacağını duyunca ABD’ye kaçtı.

ABD'ye sığınan FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in CIA ile ilişkisinin izleri - Resim : 5

ORGANİZASYONLARINI PENSİLVANYA'DAN YÜRÜTTÜ

İçinde CIA ajanlarının da olduğu 30 kişinin referansıyla oturma izni alarak Pensilvanya’ya yerleşti. Yıllar boyu devletin her kademesine sızan FETÖ’cülerin sayısı ve etkisi 2000’li yıllarda daha da büyüdü.

ABD'ye sığınan FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in CIA ile ilişkisinin izleri - Resim : 6

Aşırı sıcaklar çocukları etkiliyor "Üniversite harçları geri getirildi" iddiasına yalanlama 15 Temmuz destanı 40 sivilin katiline Münbiç'te MİT operasyonu