ABD'nin New York kentinde Cuma günleri ve Ramazan ayı boyunca ezan yüksek sesle okunacak

11 Eylül saldırılarının ardından büyük bir ayrımcılık yaşanan ABD'nin New York kentinde bu zamana kadar ezanlar yüksek sesle okunmuyordu. New York Belediye Başkanı Eric Adams, bundan sonra Cuma günleri ve Ramazan ayı boyunca ezanın yüksek sesle okunacağını açıkladı. İşte detaylar...

ABD'nin New York kentinde Cuma günleri ve Ramazan ayı boyunca ezan yüksek sesle okunacak

Yaklaşık olarak 769 bin Müslümanın yaşadığı tahmin edilen ABD’nin New York kentinde Müslümanlar vatandaşlar, özellikle 11 Eylül saldırılarının ardından sıklıkla ayrımcılıkla karşı karşıya kaldı.

ABD'nin New York kentinde Cuma günleri ve Ramazan ayı boyunca ezan yüksek sesle okunacak - Resim : 1

New York Belediye Başkanı Eric Adams, New York Polis Departmanı’nın izni gerekmeksizin cami ile mescitlere cuma günleri ve Ramazan ayı boyunca belirlenen saatlerde ezan sesini yükseltmeleri için izin verileceğini söyledi.

ABD'nin New York kentinde Cuma günleri ve Ramazan ayı boyunca ezan yüksek sesle okunacak - Resim : 2

"İBADET ETMEKTE ÖZGÜRSÜNÜZ"

Kilise çanlarının şehrin her yerinden duyulabildiğini kaydeden Adams, kafa karışıklığını ve dini ayrımcılığı ortadan kaldıracağını ifade ederek, “New York’ta ibadet etmekte özgürsünüz” dedi.

ABD'nin New York kentinde Cuma günleri ve Ramazan ayı boyunca ezan yüksek sesle okunacak - Resim : 3

ABD
KIZILELMA, Gökbey, AKINCI ve Hürkuş'a yoğun ilgi! TEKNOFEST'te ince mesaj Vali yasağı hatırlattı! Açık alanlarda alkol denetimleri yapılacak Türkiye ve Rusya'dan kritik temas Devlet erkanı Anıtkabir'de