7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depreminde merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta son durum ne?

İki depreminde merkez üssü olan Kahramanmaraş'taki son durumu kentin Belediye Başkanı Hayrettin Güngör anlattı. Güngör, kentte arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, devletin tüm kurumları ile bölgede olduğunu söyledi.

7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki depreminde merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta son durum ne?

Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden 6 gün geçti.

10 ili etkileyen ve son verilere göre 22 binden fazla can kaybına neden olan depremden sonra yaralar sarılmaya devam ediliyor.

Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Ensonhaber.com'a açıklamalarda bulundu. Güngör, bölgedeki çalışmalara ilişkin son gelişmeleri aktardı.

Güngör şu ifadeleri kullandı;

"İki depremin merkezi olduk. Kahramanmaraş'ta çok büyük bir yıkım oldu. İlk saatten itibaren sahadayız. Yaklaşık 30 bin ekip çalışıyor. Arada müjdeli haberler alıyoruz. çalışmalar devam ediyor. Tüm kurum kuruluşlar çalışmalarına devam ediyor.

"DEPREMİN İLK SAATİNDEN İTİBAREN DEVLET BURADAYDI"
Biz şu an can kurtarmaya çalışıyoruz yaraları sarmaya çalışıyoruz. Depremin ilk saatinden itibaren önce yerel ekipler sonra AFAD asker polis hepsi buradaydı. 

"İKLİM ŞARTLARINA BAĞLI OLARAK ZORLUKLAR YAŞADIK"
Tabii ilklim şartlarına bağlı olarak zorlansak da şu an tüm imkanlar Kahramanmaraş'ta. Başta AFAD'ımız ve diğer tüm belediyeler destek veriyor.

"KONUYU İSTİSMAR EDENLERİ GÖRÜYORUZ"
Sosyal medyada bu konuyu istismar edenleri görüyoruz ama hamdolsun devletimiz tüm kurumları ile  burada.

Her alanda ihtiyaç malzememiz var. Kahramanmaraş'a yardım yağdı. Şu anda 30 bin çatır var bunlar dağıtılıyor ve takviye ediliyor. "

Pervin Buldan ile açıklama yapan Kılıçdaroğlu: Depremi çok fazla büyütüp sıyrılmaya çalışıyorlar 'Yağma' soruşturması: 48 kişi tutuklandı Müteahhitler için hesap vakti Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı