7 Ekim'den bu yana bir ilk... İsrail'den açıklama geldi! Anlaşma sağlanacak mı?

7 Ekim'den bu yana İsrail ve Hamas arasında devam eden çatışmalar giderek büyürken, Gazze'de binlerce sivil hayatını kaybetti. İsrail ordusu, yoğun biçimde saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde, yaklaşık 240 İsrailli esirin bulunduğunu aktarmıştı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ise ilk defa Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması için anlaşma yapma olasılığından bahsetti.

7 Ekim'den bu yana bir ilk... İsrail'den açıklama geldi! Anlaşma sağlanacak mı?

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 38. gününde devam ederken DSÖ, Şifa Hastanesi'ndeki durumun çok vahim olduğunu ifade etti. Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), "Gazze'de durumlar, insani bir felaketin uçurumuna hızla yaklaşıyor" açıklamasını yaptı.

Öte yandan İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, dünyaya duyurduğu açıklamasında ilk defa Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması için anlaşma yapma olasılığından bahsetti.

7 Ekim'den bu yana bir ilk... İsrail'den açıklama geldi! Anlaşma sağlanacak mı? - Resim : 1

İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ediyor. Gazze'de her geçen gün durum daha da kötüleşirken, uluslararası kamuoyu silahların susması için çağrı yaptı.

DSÖ ve Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) peş peşe açıklama yaptı. DSÖ, Şifa Hastanesi'ndeki durumun çok vahim olduğunu ifade ederken, Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), "Gazze'de durumlar, insani bir felaketin uçurumuna hızla yaklaşıyor" açıklamasını yaptı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ise ilk defa Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması için anlaşma yapma olasılığından bahsetti.

7 Ekim'den bu yana bir ilk... İsrail'den açıklama geldi! Anlaşma sağlanacak mı? - Resim : 2

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Hamas'ın elindeki İsrailli esirlerin serbest kalması için "anlaşma yapabileceklerini" belirtti.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Galant, esir aileleriyle bir araya geldi.

ESİRLERİNİ KURTARMAYA KARARLILAR

"Bu savaşta, emniyet teşkilatı sadece iki şeyle ilgileniyor: Hamas'ın yenilmesi ve esirlerin geri dönüşü." diyen Galant, her ne şekilde olursa olsun esirleri kurtarmaya kararlı olduklarını, bunun ise anlaşma ya da operasyon yoluyla olabileceğini dile getirdi.

7 Ekim'den bu yana bir ilk... İsrail'den açıklama geldi! Anlaşma sağlanacak mı? - Resim : 3

ESİRLER SERBEST KALANA KADAR SAVAŞA DEVAM

Hamas'ı uzun yıllardır tanıdığını ve ancak üzerinde askeri baskı kurarak onunla mücadele edebileceklerini bildiğini kaydeden Galant, "Savaş için bir takvimimiz yok. Esirler serbest bırakılıncaya kadar devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Galant bu açıklamasıyla, ilk defa Hamas'ın elindeki esirlerin serbest bırakılması için anlaşma yapma olasılığından bahsetmiş oldu.

Olayların ucu nereye uzanıyor? Güzellik merkezleri çetesi... Burdur'da deprem meydana geldi Yurt genelinde çember operasyonu Çiğ köfte partisine soruşturma başlatıldı