2026 NATO zirvesi Türkiye'de düzenlenecek

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin sonuç bildirgesi yayımlandı. Bildirgede, 2026 yılında Türkiye'nin NATO zirvesine ev sahipliği yapacağı duyuruldu.

2026 NATO zirvesi Türkiye'de düzenlenecek
  • NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi Washington'da gerçekleştirildi ve zirvenin ardından önemli açıklamalar yapıldı.
  • ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen zirveye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

2026 NATO zirvesi Türkiye'de düzenlenecek - Resim : 1

  • Sonuç bildirgesinde, 2025 yılında Hollanda'nın zirveye ev sahipliği yapacağı, 2026 yılında ise Türkiye'nin NATO zirvesine ev sahipliği yapacağı belirtildi.
  • Ayrıca, 2025'teki Gayriresmi Dışişleri Bakanları toplantısının da Türkiye'de yapılacağı açıklandı.

2026 NATO zirvesi Türkiye'de düzenlenecek - Resim : 2

  • Zirvenin önemli maddelerinden biri de Ukrayna'ya yönelik kararlardı. NATO müttefikleri, Ukrayna'ya gelecek yıl en az 40 milyar dolar fon sağlama kararı aldı.

2026 NATO zirvesi Türkiye'de düzenlenecek - Resim : 3

  • Bildirgede Çin'e yönelik de mesajlar yer aldı. Çin'e, Rusya'nın Ukrayna'yla savaşına verdiği desteği sonlandırma çağrısı yapıldı. Ayrıca, bildirgede terörizmle mücadeleye kararlılıkla devam edileceği vurgulandı ve şu ifadeler yer aldı: "Teröristler ve terör örgütleri tarafından ortaya konan tehdit ve zorluklara kararlılıkla karşı koymaya devam edeceğiz."
Sokak köpekleri düzenlemesi tamamlandı Afyonkarahisar'da deprem! Vatandaşlar panikle sokaklara çıktı Bakanlıktan sahte video açıklaması Erdoğan, Miçotakis ile görüştü