15 Temmuz gazisi İsmail Acur'un kahramanlık hikayesi

15 Temmuz hain darbe girişiminde Saraçhane'deki direnişin ön saflarında yer alan İsmail Acur, 8 yıldır boynundaki mermiyle yaşıyor. Acur'un hikayesi dinleyenleri duygulandırıyor.

15 Temmuz gazisi İsmail Acur'un kahramanlık hikayesi
  • 15 Temmuz hain darbe girişimini durdurmaya çalışan kahramanlardan biri olan İsmail Acur, o gece ilk olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, ardından Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasına gitti.
  • Darbecilerin hedefi olan Acur, 8 yıldır boynuna saplanan mermiyle yaşıyor.

15 Temmuz gazisi İsmail Acur'un kahramanlık hikayesi - Resim : 1

  • Darbecilerin karşısında dikilen Gazi İsmail Acur, kurşunların hedefi oldu ve şah damarı ile omurilik arasında kalan mermi nedeniyle cerrahi müdahale yapılamıyor. Acur, o gece yaşadıklarını ve mücadelesini şu sözlerle anlattı: "Cumhurbaşkanımızın meydanlara sokağa çıkın talimatlarıyla çıktık. Aralıksız ateş ediyorlardı. Yanımda vurulanlar, düşenler. Yani çok kötüydü. Baya yaralılar vardı. Geldik biz yaraları taşıdık."
  • Acur, ailesinin endişesine rağmen direnişine devam ettiğini belirterek, "Eşim aradı. 'İsmail neredesin? Biz korkuyoruz, çocuklar korkuyor, neredesin?' Ben de siz yatın dedim. O arada da telefon elimden uçtu. Telefonu arıyorum. Vurulmuşum o anda. Ondan sonra belki de telefon kurtardı işte. Karartı geldi gözüme. Attım elimin içine gözüm düştü," dedi.

15 Temmuz gazisi İsmail Acur'un kahramanlık hikayesi - Resim : 2

  • Acur, vatan sevgisini şu sözlerle dile getirdi: "Ben vatanım uğruna çıktım abi. Gözüm değil canım da feda olsun. Kurşun da boynumda. Geceleri yatamıyorum, sızı, ağrılar var ama vatanıma feda olsun. Tek gerçeğimiz, vatanımız, bayrağımızdır. Vatanımıza illa ki sonu ölüm de olsa sahip çıkacağız."

15 Temmuz gazisi İsmail Acur'un kahramanlık hikayesi - Resim : 3

  • Gençlere örnek olmak isteyen Acur, "Biz nasıl bizden önceki nesilleri örnek aldıysak, atalarımızı, onlar da bizi, abilerini örnek alsınlar. Vatanımıza, bayrağımıza sahip çıksınlar. Ne olursa olsun. Tek kalıcı tek gerçek vatanımız. Vatanımıza canımız feda," diyerek gençlere seslendi.
90 bin camide sela Büyükçekmece'de tanker devrildi! Adalet Bakanı Tunç: 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'a suikast girişimini kınadı