15 Temmuz anısına 90 bin camide sela okunacak

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, 90 bin camide gece saat 00.13'te sela okunacak ve cami ışıkları sabah namazına kadar açık kalacak.

15 Temmuz anısına 90 bin camide sela okunacak
  • Diyanet İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 90 bin camide gece yarısı sela okunacağını ve cami ışıklarının sabaha kadar açık kalacağını duyurdu.
  • Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi, bu özel gün için ülke genelinde çeşitli programlar düzenleneceğini açıkladı.

15 Temmuz anısına 90 bin camide sela okunacak - Resim : 1

  • Kondi, "15 Temmuz, Allah'ın yardımı, milletin cesareti ve ferasetiyle kazanılan destansı bir zaferdir" dedi. Bu özel gün için "Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Selalara" şiarıyla 81 il ve 922 ilçeye genelge gönderdiklerini belirtti.
  • Genelge kapsamında, 90 bin camide, gençlik merkezlerinde ve Kur'an kurslarında 2,5 milyondan fazla öğrenci ve veliye yönelik programlar yapılacağını vurguladı. Bu programlarla Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain yapılanmasını hatırlatmayı ve 15 Temmuz'a yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

15 Temmuz anısına 90 bin camide sela okunacak - Resim : 2

  • Vatandaşların da katılımıyla Kur'an kurslarında ve camilerde şehitler için okunan 118 bin hatmi şerifin duasının edileceğini söyleyen Kondi, "Din görevlilerimiz bugüne kadar camilerden okudukları selalar, ezanlar, kürsülerde yaptıkları vaaz ve dualarla ülkenin birlik ve beraberliğine dikkat çekmiştir" dedi.
  • Kondi, 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.13'te tüm camilerde sela okunacağını belirtti ve "Milletimizi birliğimize, kardeşliğimize, ülkemize yönelik oynanan oyunlara farkındalık oluşturmak için yeniden bir dirilişe davet edeceğiz" diye ekledi.

15 Temmuz anısına 90 bin camide sela okunacak - Resim : 3

  • Şehir merkezlerindeki büyük camilerde halkın geniş katılımıyla hatmi şeriflerin duası yapılacak ve Mevlid-i Şerif okunacak. Ayrıca şehitliklerde "Şehitleri Anma Programı" gerçekleştirilecek.
  • Genel Müdür Kondi, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit ve gazi olan diyanet personelinin anısının yaşatıldığı Diyanet İşleri Başkanlığı binasındaki köşeyi de tanıttı. "Rabb'im bir daha bu millete karşı hain kalkışmalara girecek olanlara fırsat vermesin," diyerek sözlerini tamamladı.
Büyükçekmece'de tanker devrildi! Adalet Bakanı Tunç: 29 kişi hakkında gözaltı kararı verildi Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'a suikast girişimini kınadı Suriye'den 'normalleşme' vurgusu