10 yılın ardından ilk defa Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan açıklama

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry, 10 sene sonra ilk defa Türkiye’ye geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun da mevkidaşı ile bugün bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

10 yılın ardından ilk defa Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan açıklama

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry'nin Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından dayanışma sergilemek ve taziyelerini iletmek amacıyla Türkiye'ye geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile bir araya geldi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Bizim görüşmelerimizden sonra Cumhurbaşkanlarımız Türkiye'de ya da Mısır'da görüşebilir" dedi.

10 yılın ardından ilk defa Mısır Dışişleri Bakanı Shoukry Türkiye'ye geldi! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan açıklama - Resim : 1

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Mısırlı mevkidaşı Samih Şukri'yi Adana Havalimanı'nda karşıladı.

Şukri ve Çavuşoğlu'nun, basına kapalı görüşmenin ardından, Mısır'a ait yardım gemisi için Mersin Uluslararası Limanı'nda düzenlenecek törene katılması bekleniyor.

"GÖRÜŞMELERİMİZDEN SONRA CUMHURBAŞKANLARIMIZ TÜRKİYE'DE YA DA MISIR'DA GÖRÜŞÜRLER"
"Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin gelişmesi her iki tarafın yararınadır" açıklamasını yapan Çavuşoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanlarımız bir araya gelince bundan sonra ilişkilerimizi her alanda geliştirme konusunda mutabık kaldılar. Aslında ikili ticaret hacmi, ekonomik iş birliğimiz siyasetin iyi olmadığı günlerde de devam etti. Farklı alanlarda iş birliğimizi geliştirmemiz için çalışmamız lazım. Bugünkü görüşmemizde önümüzdeki süreçte bu görüşmelerde hangi konuları ele alacağız bunları görüştük. Sürekli fotoğraf çektirmek için bir araya gelmek yetmez. Bizim görüşmelerimizden sonra Cumhurbaşkanlarımız Türkiye'de ya da Mısır'da görüşebilir. Bu doğrultuda da bundan sonra bir araya gelmeye devam edeceğiz. "

Mısır Dışişleri Bakanlığı da Türkiye ve Suriye'ye yapılacak ziyaretin amacının, depremin ardından iki ülke ve kardeş halklarıyla dayanışma göstermek olduğunu açıkladı.

Kahramanmaraş deprem
İzmir'de seferler normale döndü Adıyaman'da 5 büyüklüğünde deprem Bakan Soylu: Mesaimizi bölmesinler yine de bölmek isterlerse biz böleriz Saçlarını keserek enkaz altından kurtardılar