1 milyar dolarlık vurgunda Aşkım Kapışmak iddiası

Ankara merkezli 21 şehirde gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda 127 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar içinde yazar Aşkım Kapışmak da yer alıyor. Şebekenin sözde kripto varlık alım-satım platformu ile mağdurlardan 1 milyar dolarlık vurgun yaptığı iddia ediliyor. İstanbul’da gözaltına alınıp Ankara’ya gönderilen Kapışmak’ın yapıya insan kazandırma iddiasıyla sorgulanacağı belirtildi.

1 milyar dolarlık vurgunda Aşkım Kapışmak iddiası
  • Ankara 21 şehirde, Smart Trade Coin adlı sözde kripto varlık alım/satım platformu üzerinden “Sıfır risk ile yüksek kazanç” vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçunu işleyen şahıslara karşı Sibergöz-42 operasyonu yapıldı.

127 GÖZALTI

  • 152 şüpheliye yönelik operasyonda, 127 şüpheli gözaltına alındı.

32 MİLYAR LİRALIK HAKSIZ KAZANÇ

  • Şüphelilerin, 1 milyar dolar (32 milyar TL) haksız kazanç elde ettiği tespit edildi.
  • Ayrıca, 1 milyar TL değerinde 177 taşınmaz ve 61 taşınır mal varlığına, 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkı tabanca ve çok sayıda dijital materyale el konuldu.

1 milyar dolarlık vurgunda Aşkım Kapışmak iddiası - Resim : 1

YAZAR AŞKIM KAPIŞMAK DA GÖZALTINDA

  • Operasyon kapsamında, yazar Aşkım Kapışmak da İstanbul’da gözaltına alındı.
  • Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara’ya getirilen Kapışmak’ın örgütün yöneticileriyle birlikte eğitim ve bilgilendirme kampı adı altında toplantılar yaptığı ve katılımcılara sertifikalar verdiği iddia edildi.
  • Bu kapsamda, yazar Kapışmak hakkında, yapıya insan kazandırma faaliyetleri iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü kaydedildi.

1 milyar dolarlık vurgunda Aşkım Kapışmak iddiası - Resim : 2

Hrant Dink cinayeti davasında yeni gelişme! 8 zanlı için istenen ceza belli oldu Küçükçekmece'de bir otele çocuk tarafından el bombalı saldırı girişimi! Sağlık durumu nasıl? İmamoğlu Tevfik Göksu'yu ziyaret etti! Görüşmeye damga vuran kareler