Orta gelir konut için 3 yıl devlet desteği nasıl olacak?

Orta gelirliler için konut kampanyası şartları, Bakan Nureddin Nebati ve Bakan Murat Kurum tarafından açıklandı. İki bakanın ortak açıklamasında dikkat çeken detaylardan biri "ilk üç yıl devlet desteği" oldu. Peki, orta gelir konut kampanyası devlet desteği nasıl olacak? Geri ödemesi olacak mı, nasıl olacak? İşte orta gelirliye konut kampanyası ödeme şartları...

Orta gelir konut için 3 yıl devlet desteği nasıl olacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki bakanlığın ortak çalışması ile orta gelirliye konut kampanyası "Yeni Evim Konut Finansman Programı" olarak tanıtıldı. Tanıtım sırasında ilk 3 yıl devlet katkısı ile ödeme kolaylığı sağlanacağı bildirildi. Peki, orta gelirli konut kampanyasında 3 yıl devlet desteği nasıl olacak? Orta gelirliye konut kampanyası ödeme şartları ve detayları haberimizde.

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI İLK 3 YIL DEVLET DESTEĞİ NASIL OLACAK?

"Yeni Evim Konut Finansman Programı" yani orta gelirliye konut kampanyasında ilk 3 yıl ödeme kolaylığı sağlanacak. Kampanyanın ilk üç yılında aylık taksitlerin bir kısmını geri ödeme şartıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı üstelenecek.

3 YIL DEVLET DESTEĞİ GERİ ÖDEMESİ NASIL OLACAK?

Bu konuya dair iki bakan tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Vatandaşlarımızın ilk üç yılda ödeyecekleri aylık taksit tutarının belirli bir kısmını, kredinin toplam vadesi bitmeden geri ödenmek şartıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak biz üstleneceğiz."

ORTA GELİRLİYE KONUT KAMPANYASI ÖDEME PLANI

Yeni Evim konut kampanyasında yüzde 0,69’dan başlayan vade farkı, 15 yıl vadeli, yüzde 10 peşinat, hane gelirinin yüzde 40'ını geçmeyecek taksit oranı olacak şekilde ödeme planı çıkarılacak.

Orta gelirliye yönelik konut kampanyası başvuru şartları nedir? TOKİ Ankara - Hatay kura çekilişi sonuçları sorgulama Ocak ayı kira zammı ne kadar? TOKİ Ankara - Hatay kura çekilişi sonuçları sorgulama