TOKİ arsa çekilişi ne zaman?

TOKİ "İlk Evim Arsa" başvuruları, 10 Ekim 2022'de başladı, 7 Kasım 2022'de sona erdi. Başvuru sonrasında vatandaşlar, kura çekilişini beklemeye başladı. Başvuruları kabul edilmeyen başvuruların sonuçları, TOKİ projeler arsa sayfasında açıklandı. Peki, TOKİ arsa çekilişi ne zaman yapılacak? TOKİ arsa çekiliş takvimi açıklandı mı?

TOKİ arsa çekilişi ne zaman?

TOKİ "İlk Evim Arsa" projesiyle yaklaşık 350 m² ile 500 m² arasında değişen arsalar için başvurular tamamlandı. Bu arsalar üzerinde en fazla brüt 150 m2 konut yapılabiliyor. Müstakil ve müşterek arsalar için başvuruları kabul edilen vatandaşlar, TOKİ arsa kura çekilişi ne zaman yapılacak merak ediyor. İşte 2023 TOKİ arsa kura çekilişi takvimi...

TOKİ ARSA KURALARI NE ZAMAN ÇEKILECEK?

TOKİ arsa kura çekilişi tarihi henüz belli olmadı. Ama bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre; 2023'ün ilk çeyreğine kadar konut ve arsalar için tüm kuraların çekilmesi ve hak sahiplerinin belirlenmesi planlanıyor.

Konut arsalarında ödemeler ne olacak?

Müstakil parseller, 192 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve 1604 liradan başlayan taksitlerin 10 yıl vadeyle faizsiz şekilde ödeneceği bir modelle vatandaşlarımıza satılacaktır. Hisseli parsellerin ödemesi ise, 112 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve 937 liradan başlayan taksitlerle yine 10 yıl vadeyle ve faizsiz bir şekilde yapılabilecektir.

Konut arsası alan ne zaman ev yaptırabilecek?

Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine arsa tahsis tarihinden itibaren ilk yıl içerisinde (altyapısı tamamlanmış ise) konut inşaatına başlanması, 2 yılda nüve kısmının tamamlanması şart olacak. Müşterek parseller için kura çekimi yapıldıktan sonra tapu senedinin tarihinden itibaren en geç bir yıl içinde (altyapısı tamamlanmış ise) konutunu yapmaya başlamaları ve imar planı koşullarına göre tüm bloklar için zemin kat taban döşeme seviyesini en geç 2 yıl içinde bitirmeleri şart olacak.

TOKİ
Antalya - Kocaeli TOKİ kura çekilişi sonuçları nasıl sorgulanır? Gebze TOKİ kura sonuçları belli oldu mu? TOKİ kura çekilişi sonuçları nasıl sorgulanır? Bursa TOKİ kurası ne zaman?