Orta gelirliye yönelik konut kampanyası başvuru şartları nedir?

Orta gelirliye yönelik konut kampanyası geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Bugün, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirliye konut kampanyası detaylarını açıkladı. Peki, Orta gelirliye yönelik konut kampanyası şartları nedir, kimler başvurabilir? Peki, orta gelirliye yönelik konut kampanyası ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Orta gelirliye yönelik konut kampanyası başvuru şartları nedir?

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyasına dair detayları, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından bugün açıklandı. Açıklanan detaylar ile orta gelirliye yönelik konut kampanyası başvuru şartları belli oldu. İşte orta gelirli konut kampanyası şartları...

ORTA GELİRLİYE YÖNELİK KONUT KAMPANYASI ŞARTLARI NEDİR?

Kampanyanın adı Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim olarak belirlendi. Kampanya kapsamında İstanbul 1. bölge, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge, diğer tüm iller 3. bölge olarak belirlendi.

Sağlanacak finansman tutarları İstanbul'da en çok 5 milyon liraya, ikinci bölgede en çok 3 milyon, üçüncü bölge için en çok 2 milyon liradır. Finansman sıfır konutlara yönelik olacak.

Yeni evim finansman modeli ile yeni evim için başvuru şartları şu şekilde;

Konut sahibi olmaması ve son bir yıl içinde konut satışı yapmamış olması

İlk iki bölgede son bir yılda bu illerde ikamet şartı var.
Beş yıl boyunca satılamayacak.

15 yıl vadeyle bir Mortgage olacak. Faiz oranı 0,69'dan başlayan oranlarla uygulanacak.

İlk üç yıl ödenecek aylık taksit tutarının belirli bir kısmını Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenecek.

Vatandaşlar için üç durum var. Konutlar tamamlanmış , krediye uygun ve yapımı başlanacak konutlar için uygun olacak.

İlk iki durumda ilgili bankalar tarafından kredilendirme uygun olursa bakanlık katkısı sağlanacak.

Üçüncü durumda ise konutun bir parçası olduğu projenin bankalar tarafından kredilendirmeye uygun olarak değerlendirilmesi kıstas olacaktır.

HANGİ KONUTLAR İÇİN KREDİ KULLANILABİLECEK?

3 aşamadaki konut için kredi kullanılacak. Tamamlanmış konutlar, belirli oranda tamamlanmış ve bankaların kredi verme kriterine uygun konutlar, yapımına başlanacak olan konutlar.

Orta gelirliye yönelik konut kampanyası başvuru şartları nedir? - Resim : 1

ORTA GELİRLİYE YÖNELİK KAMPANYASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kampanya başlangıç tarihini 16 Ocak'ta başlayacak.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da konuşmasında şunları kaydetti:

"İlk etapta 100 bin ailemizi ev sahibi yapmayı hedefliyoruz. Bu finans modelinden faydalanmak isteyen firmalar kampanyamıza dahil olacak. Konut alacak olanlar bankaların şubelerine başvuru yapacaklar. Vatandaşlar Türkiye'nin her yerindeki bitmiş projelerinden, belli oranda tamamlanmış olan projelerden faydalanabilecek. Yeni arzları da artırmak durumundayız.

Bankalar garantörlük sözleşmesi imzalamış projelerden de yararlanılabilir. Emlak Konut bünyesindeki tüm projeler kampanyaya dahil olacak. Büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri teknik ve mali kriterleri karşıladıkları müddetçe kampanyaya dahil olacak."

AYLIK TAKSİT SINIRI

Yeni Evim Kampanyası ile ilgili ayrıntılar ve gelişmeler 16 Ocak'tan itibaren kurulacak web sitesi üzerinden takip edilebilecek. Kampanyada alınacak konutun aylık taksiti hane halkı gelirinin yüzde 40'ını geçemeyecek.

TOKİ Ankara - Hatay kura çekilişi sonuçları sorgulama Ocak ayı kira zammı ne kadar? TOKİ Ankara - Hatay kura çekilişi sonuçları sorgulama Orta gelirliye konut kampanyası ne zaman açıklanacak?