Orta gelirliye yeni konut projesi 1., 2, 3. bölgede hangi iller var?

Yeni Evim Konut Finansman Programı ismiyle tanıtılan orta gelirliye konut konut projesi büyük merak uyandırdı. İki bakan tarafından yapılan açıklamada 81 il, 3 bölgeye ayrıldı ve farklı kredi ödeme şartları açıklandı. Peki, 3 bölge nasıl ayrıldı? 1. bölge, 2. bölge, 3. bölgede hangi iller var? İşte bölgelere göre verilen kredi ve ödeme şartları...

Orta gelirliye yeni konut projesi 1., 2, 3. bölgede hangi iller var?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı orta çalışması ile orta gelirli konut projesi şartları belli oldu. 16 Ocak'ta başlayacak proje 81 ili kapsıyor. İller üç bölgeye ayrıldı ve bölgelere göre kredi miktarı değişiyor. Peki, hangi bölgede hangi iller var? Bölgelere göre ne kadar kredi alınabilecek? İşte orta gelirliye yeni konut projesi detayları...

ORTA GELİRLİYE KONUT PROJESİNDE HANGİ BÖLGEDE HANGİ İLLER VAR?

Orta gelirliye konut projesi, üç bölgeye ayrıldı. İlk etapta 100 bin ailenin tamamının birinci el olacak yeni evlerine kavuşması amaçlanan projenin 1. bölgesinde İstanbul var. 2. bölgede Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla var. 3. bölgede ise kalan iller yer alıyor.

 BÖLGELERE GÖRE VERİLEN KREDİ MİKTARI NEDİR?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı orta gelirli vatandaşlar için başlattığı projede bölgelere göre verilecek kredi miktarı bir üst limite sahip. Buna göre 1. bölge olan İstanbul için en fazla 5 milyon lira kredi verilecek.

Orta gelirliye konut projesi 2. bölgesinde yer alan iller için verilen finansman desteği en fazla 3 milyon lira. 3. bölgedeki iller için ise en fazla kredi desteği 2 milyon lira olarak belirlendi.

Orta gelir konut için 3 yıl devlet desteği nasıl olacak? Orta gelirliye yönelik konut kampanyası başvuru şartları nedir? TOKİ Ankara - Hatay kura çekilişi sonuçları sorgulama Ocak ayı kira zammı ne kadar?