Ocak ayı kira zammı ne kadar?

Ocak ayı kira artış oranı ne kadar oldu merak ediliyor. Enflasyon oranının TÜİK tarafından açıklanması ile vatandaşlar, Ocak ayı kira zammı hesaplamasına başladı. Peki, 2023 Ocak ayı kira zammı ne kadar? Ocak kira artış oranı ne kadar? İşte kira atış oranı hesaplama aracı...

Ocak ayı kira zammı ne kadar?

Kira artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Aralık ayı enflasyon oranı ile araştırılmaya başlandı. Kira artış oranı, on iki aylık TÜFE ortalaması ile belirleniyordu. Fakat kira artış oranı sabitlendi. Peki, kira artış oranı ne kadar? Ocak ayında kiraya ne kadar zam yapılacak? Kira artış oranı nasıl hesaplanır?

KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR OLDU?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "1 Temmuz 2023’e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu’nda Borçlar Kanunu’na eklenecek. Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25’ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor" demişti.

OCAK 2023 KİRA ARTIŞ ORANI NE KADAR?

Bu açıklamaya göre 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak.

KİRA ARTIŞ ORANI HESAPLAMA ARACI

Mevcut Kira Bedeli: 5.000,00 TL

Kira Artışı Yapılacak Ay: Ocak 2022

Girdiğiniz Artış Oranı: %25

Kira Artış Tutarı: 1250,00 TL

Aylık Yeni Kira Tutarı: 6250,00 TL

Yıllık Yeni Kira Tutarı: 75.000,00 TL

TOKİ Ankara - Hatay kura çekilişi sonuçları sorgulama Orta gelirliye konut kampanyası ne zaman açıklanacak? TOKİ Ankara - Hatay kura çekilişi sonuçları Konutta "Yüzyılın kampanyası" geliyor