İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman 2023?

TOKİ kura çekilişi ne zaman başlayacak merak ediliyor. TOKİ kuralarında son olarak İzmir çekiliş takvimi açıklanmıştı. Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem nedeniyle TOKİ kuraları ertelendi. Peki, TOKİ kura çekilişi ne zaman başlayacak, TOKİ tarih verdi mi? İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman? İstanbul kura takvimi açıklandı mı? İşte detaylar...

İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman 2023?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, on bir ilimizde büyük kayıplara yol açtı. Asrın felaketi nedeniyle TOKİ kuraları ertelendi. Son olarak İzmir kura çekilişi takvimi başlamıştı. TOKİ, açıklama yaparak personelin afet bölgesinde görevlendirildiğini belirtti. Peki, İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman? TOKİ kuraları ne zaman başlayacak? İstanbul kura çekiliş tarihi belli oldu mu?

İZMİR TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

İzmir TOKİ kura çekilişi 6 Şubat'ta Merkez ile başlayacaktı. 13 Şubat'a kadar İzmir'in 14 ilçesi için kura takvimi açıklanmıştı. Fakat Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem nedeniyle kuralar ertelendi. İzmir TOKİ kura çekilişi tarihi henüz açıklanmadı. TOKİ'den resmi açıklama geldiği vakit haberimiz güncellenecek ve sizlerle paylaşacağız.

TOKİ KURALARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TOKİ kura çekilişinde 8. etap başlamış ve İzmir için kura takvimi açıklanmıştı. Yaşanan deprem felaketi sonrasında TOKİ'den şu açıklama geldi:

"Ülkemiz genelinde düzenlenecek olan tüm kura organizasyonları yaşanılan afetten dolayı ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. Organizasyonlarımızda görev alan gerek teknik, gerek idari personelimiz AFAD koordinasyonunda afet bölgelerinde görevlendirilmiştir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz."

Bu açıklama sonrasında TOKİ'den gelen resmi bir kura başlangıcı açıklaması henüz gelmedi.

İSTANBUL TOKİ KURA TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

TOKİ kuraları Mart ayına kadar bitirilmesi düşünülüyordu. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle kura çekilişleri geçici bir süre ertelendi. Son olarak İzmir için kura takvimi açıklanmıştı. İstanbul TOKİ kura takvimi henüz açıklanmadı.

AÇIKLANAN İZMİR TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ TAKVİMİ 2023

6-7 Şubat İzmir Merkez 3 bin 479 konut

8 Şubat Menemen 1500 konut

9 Şubat Güzelbahçe 750, Urla 300, Selçuk 300 konut

10 Şubat Torbalı 1000, Seferihisar 500 konut

11 Şubat Aliağa 1000, Kemalpaşa 500 konut

12 Şubat Dikili 1000, Tire 500 konut

13 Şubat Bergama 1000, Karaburun 100, Kiraz 271, Kınık 2. Etap 200 konut

TOKİ
TOKİ kura çekilişi ne zaman başlayacak? Berfu Yenenler isyan etti! Kaçak kat değil kaçak bina! Yapı denetim raporunda 'depreme uygun değil' davası!