Zincir marketlerde sabit fiyattan sonra şimdi de indirim haberi geldi

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un toplantısının ardından zincir marketler fiyatlarda düzenlemeye gitti. Binlerce ürünün fiyatı ocak ayı boyunca sabitlendi. Uzmanlara göre, diğer zincir marketler de benzer uygulamalara gidebilir.

Zincir marketlerde sabit fiyattan sonra şimdi de indirim haberi geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde yapılan indirimler, zincir marketlere de örnek oldu. 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçen hafta, en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle bir araya gelmişti. Muş, marketlere etiket fiyatlarıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu.

Uyarılar etkisini gösterdi. Müşteriler, ocak ayında zam görmeden alışveriş yapabilecek.

BİNLERCE ÜRÜNÜN FİYATI DÜZENLENDİ
İlk önce ŞOK Marketler, 1000 üründe fiyatları sabitledi.

Ardından Migros, 3 binden fazla üründe sürekli indirim uygulama ve 419 temel ihtiyaç ürününde fiyatları sabit tutma kararı aldı. 

CarrefourSA ocak ayında 20 bin üründe yüzde 20'den yüzde 40'a varan indirimlerin olacağını açıkladı.

CarrefourSA şu açıklamayı yaptı:

"CarrefourSA olarak, "Doğrusu CarrefourSA'da" ana sloganımız kapsamında, müşterilerimizin ihtiyaç ve beklentilerini anlayıp, doğru üreticiden, doğru ürünü temin ederek, doğru hizmet anlayışı ile farklılaşmaya ve en önemlisi tüm bunları "doğru fiyat" stratejisiyle sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe %20'den % 40'a varan indirimler uygulayacağız. CarrefourSA olarak 85 milyon için Doğrusu CarrefourSA'da diyerek sadece 1 ay değil yıl boyunca farklı kampanyalarla müşterilerimize doğru ürünü doğru fiyatlarla sunmaya devam edeceğiz.

Tüm mağazalarımızda istisnasız uyguladığımız 3 adımdan oluşan doğru fiyat politikamızda; Reyon fiyatı = Kasa fiyatıyla müşterimiz reyon ve kasada farklı fiyatla karşılaşırsa, müşteri için avantajlı olan fiyatı uyguluyoruz. %100 tazelik politikamızla hijyen, gıda güvenliği denetim yazılım sistemimizle, müşterimize her zaman doğru ve kaliteli ürünler sunmayı taahhüt ediyor; müşterinin sorun yaşadığı olası durumlarda ürün değişimi sağlıyor, aynı ürünün tazesini ücretsiz olarak sunuyoruz. Avantajlı fiyat garantisinde ise maliyet fiyatları yükselmeden reyon fiyatlarını değiştirmiyor, tedarikçilerden gelen indirimleri müşterilerimizin lehine fiyatlara yansıtıyoruz. Temel gıda, et, taze sebze-meyve gibi müşterilerimizin öncelikli ihtiyaçları olan ürün kategorilerinde bu ve benzeri kampanyaları sürdürerek, tüketici dostu indirimleri hayata geçiriyoruz."

"DİĞER ZİNCİR MARKETLERİN DE BU KAMPANYAYA KATILMASI ADETA ZORUNLU"
Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, ŞOK Marketler'in fiyat düzenlemesinin ardından şu sözleri kullanmıştı:

"Diğer zincir marketlerin de bu kampanyaya katılması adeta zorunlu aksi halde satışları düşecek, ciroları azalacak ve tüketici sabit fiyat olan yerleri tercih edecek. Ülkemizde faaliyet gösteren tüm zincir marketlerin bu kampanyaya katılması, en az 1 yıllık bir süre için fiyatı standart haline getirmeleri lazım."

Marketlerde fiyatların belli periyotlarda sabit tutulması, son dönemde birçok Avrupa ülkesinde de oldukça yaygın bir uygulama.

Emekli maaşlarını düzenleyen teklif TBMM'de Özel okul zammı belli oldu Ek zam sonrasında memur ve emekli maaşları ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı memur ve emekli zammını yüzde 30'a çıkardı