Yatırımcı tercihini değiştirdi! Otomobil, altın ve dövizden daha çok kazandırdı

Sıfır ve ikinci el fark etmeksizin otomobil piyasasında yükseliş trendi devam ediyor. Sıfır araç sıkıntısı, ikinci el piyasasının daha da hareketlenmesine neden olurken uzmanlar yaşanan yükseliş trendinin altın ve döviz yatırımlarını geride bıraktığını açıkladı.

Yatırımcı tercihini değiştirdi! Otomobil, altın ve dövizden daha çok kazandırdı

Sıfır araç stoğunda yaşanan aksaklık ve enflasyon bazlı fiyat artışı, otomobil tedariğini zora sokarak ikinci el piyasasında ivmeyi yukarı yönlü artırdı.

Otomobiller, son bir buçuk yılda yatırımcısını altın ve dövizden oransal olarak daha mutlu etti.

Ekonomim’den Aysel Yücel’in haberine göre vatandaş, ‘döviz ve altından daha çok kazançlı’ gördükleri otomobile yatırım yapmaya devam etti.

VavaCars’ın Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli'ye göre çip krizi nedeniyle sıfır araçların zor bulunması, bu araçlar için liste fiyatının üzerinde bedeller istenmesi ve enflasyonun yükselmesi, yurttaşları ikinci ele yönlendirdi.

İkinci el otomobillerin iki kat değerlendiğini belirten Gözelekli, fiyat artışının devam edeceğini dile getirdi.

Asgari ücret için kritik tarih: 5 Haziran! Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira? Döviz kurları son durum Altın fiyatları son durum: Gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatı Türkiye Bankalar Birliği'nden uyarı: Sahte e-posta iletilerine karşı dikkatli olunmalıdır