Yapay Zekanın Finans Sektöründeki Rolü Gelişiyor

Ankara'da düzenlenen konferansta, yapay zekanın finans sektöründe gözetim ve kullanım alanları tartışıldı.

Yapay Zekanın Finans Sektöründeki Rolü Gelişiyor

Ankara'da düzenlenen "Finans Sektöründe ve Piyasa Gözetiminde Yapay Zeka Konferansı", finans alanında yapay zeka teknolojilerinin mevcut ve gelecekteki potansiyel kullanımını masaya yatırdı.

TÜRİB Genel Müdürü: Şeffaflık Temel Görevimiz

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdürü Ali Kırali, finansal piyasalardaki değişimlerin gözetimi etkilediğini belirterek, yapay zekanın bu süreçte kendilerine fayda sağlayacağını ifade etti.

Yeni Platform ile Hızlı Tespit

Kırali, yapay zeka destekli "Algoritmik Takip ve İzleme Platformu (ATİP)" ile tarımsal emtiada piyasa bozucu davranışların daha hızlı ve doğru bir şekilde tespit edilerek, piyasaların sağlıklı işleyişinin sağlanacağını vurguladı.

AR-GE Destekli Proje

Kırali, finansal piyasalarda yapay zekanın, gözetim faaliyetlerinin yanı sıra risk yönetimi ve dolandırıcılık tespiti gibi alanlarda da etkin bir biçimde kullanılabileceğinin altını çizdi.

Türkiye Öncü Rol Oynuyor

Yapay Zeka Derneği Başkanı Ali Serhan Koyuncugil, Türkiye’nin finans sektöründe yapay zeka uygulamaları bakımından öncü konumda olduğunu belirtti. Koyuncugil, yapay zekanın sanayi ve finansal piyasaları derinden etkilediğinin altını çizdi.

Uluslararası İşbirliği

Konferansta ayrıca, TÜRİB ile Pakistan Ürün İhtisas Borsası (PMEX) arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşma, bilgi paylaşımı ve eğitim konularında işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Finans sektöründe yapay zeka teknolojilerinin mevcut kullanımı ve gelecekteki olası kullanım...

Finans sektöründe yapay zeka teknolojilerinin mevcut kullanımı ve gelecekteki olası kullanım alanları "Finans Sektöründe ve Piyasa Gözetiminde Yapay Zeka Konferansı"nda masaya yatırıldı. Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) ve Yapay Zeka Derneği işbirliğiyle Ankara'da bir otelde düzenlenen konferansın açılışında TÜRİB Genel Müdürü Ali Kırali konuşma yaptı.

Eylül'de SSK, SGK, Bağkur Tüm Emeklilere Çifte Ödeme Müjdesi İstanbul'da İslami Bankacılık ve Finans Eğitimi Düzenlendi Altın haftaya rekorla başladı Aldatıcı reklamlara 9 ayda 187,5 milyon lira ceza