Uluslararası kuruluş Fitch'ten ekonomi raporu: Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayınladı. Fitch, Türkiye'nin bu yılki ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltti.

Uluslararası kuruluş Fitch'ten ekonomi raporu: Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu'nun eylül sayısını yayınladı. Raporda, Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,5'ten yüzde 4,3'e yükseltildiği belirtildi. Aynı zamanda Türkiye ile ilgili olarak yeni ekonomi yönetiminin atanmasından sonra para politikasının daha ortodoks bir hal aldığı belirtilen raporda, Türkiye ekonomisinin bu yılın 2'nci çeyreğindeki beklenenden daha güçlü büyüdüğü de vurgulandı.

Uluslararası kuruluş Fitch'ten ekonomi raporu: Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti - Resim : 1

2024'TE YÜZDE 3, 2025'TE YÜZDE 3,4 BÜYÜYECEK!

Yatırım, hükümet harcamaları ve tüketimdeki artışın ekonominin çeyreklik bazdaki büyümenin iticisi olduğu vurgulanarak bunun Fitch'in yüzde 0,6 olan tahmininin çok üzerinde olduğu belirtildi. Büyüme ivmesinin sürdürmesinin beklendiği belirtilen raporda, deprem sonrası yeniden inşa projelerine yönelik hükümet harcamalarının da ekonomiyi desteklemeye devam edeceği belirtildi.
Raporda ayrıca Türkiye ekonomisinin 2024'te yüzde 3 ve 2025'te ise yüzde 3,4 büyümesinin beklendiği ifade edildi.

Uluslararası kuruluş Fitch'ten ekonomi raporu: Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti - Resim : 2

ÇİN DÜNYA EKONOMİSİNİN BÜYÜMESİNE ENGEL OLDU!

Raporda, dünya ekonomisinin bu yıl tahmin edilenden biraz daha hızlı büyümesinin beklendiği fakat Çin emlak piyasasındaki çöküşün küresel büyüme beklentilerine gölge düşürdüğü belirtildi. Raporda Küresel ekonomik büyüme tahmini bu yıl için yüzde 2,4'ten yüzde 2,5'e yükseltilirken gelecek yıla ilişkin büyüme beklentisi yüzde 2,1'den yüzde 1,9'a düşürüldü.

Uluslararası kuruluş Fitch'ten ekonomi raporu: Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti - Resim : 3

Raporda Çin ekonomisinin ekonomik büyüme tahmini bu yıl için yüzde 5,6'dan yüzde 4,8'e ve 2024 için ise yüzde 4,8'den yüzde 4,6'ya düşürüldü.

Uluslararası kuruluş Fitch'ten ekonomi raporu: Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti - Resim : 4

ABD'NİN BÜYÜME BEKLENTİSİ DÜŞTÜ

ABD ekonomisinin ekonomik büyüme tahmini bu yıl için yüzde 1,2'den yüzde 2'ye yükseltilirken 2024 büyüme beklentisi ise yüzde 0,5'ten yüzde 0,3'e düşürüldü,

Uluslararası kuruluş Fitch'ten ekonomi raporu: Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti - Resim : 5

Raporda, Avro Bölgesi ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme beklentisi ise yüzde 0,8'den yüzde 0,6'ya ve 2024 yılı için ise yüzde 1,4'ten yüzde 1,1'e düşürüldü.

Uluslararası kuruluş Fitch'ten ekonomi raporu: Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti - Resim : 6

Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 14 Eylül 2023 güncel döviz kuru Kredi kartlı harcamalar artan faiz oranlarına rağmen 2 katına çıktı! Güncel altın fiyatları 14 Eylül 2023: Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira? Uzman isim açıkladı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?