Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ünüvar İzmir'de Deniz Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, İzmir'de Deniz Ticaret Odası'nı ziyaret ederek denizcilik sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ünüvar İzmir'de Deniz Ticaret Odası'nı Ziyaret Etti

Durmuş Ünüvar'dan İzmir Ziyareti

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, İzmir'deki temasları çerçevesinde Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Yusuf Öztürk, Yönetim Kurulu Başkanı ve diğer üyeler ile bir araya geldi.

Türk Denizcilik Sektörünün Güçlü Geleceği

Ünüvar, burada gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye'nin güçlü deniz ticaret filosu, 217 uluslararası limanı ve 1 milyon üzerindeki amatör denizcisiyle bir deniz ülkesi olduğunu vurguladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak çevresel sürdürülebilirliği sürekli önceliklendirdiklerini belirten Ünüvar, 9 Temmuz'da denizcilik sektörüne yönelik yeni düzenlemelerin yasalaştığını hatırlattı.

Yeni Düzenlemelerin Sağlayacağı Faydalar

Yeni yasayla birlikte gemilere sunulan hizmetlerin ücretleriyle ilgili düzenlemelere ve emisyon ticaret sistemine dikkat çeken Ünüvar, "Bu sistemle denizciliğe sağlanacak desteklerin yanı sıra, Türk denizcilik sektörünün rekabet gücünü artıracağız," şeklinde konuştu.

Dünya Ticaretinde Türkiye'nin Rolü

Ünüvar, dünya ticaretinde kuzey-güney koridorlarının önemine vurgu yaparak, "Türkiye'nin içinde olmadığı bir koridor hayata geçemez. Ülkemizin dünya deniz ticaretindeki payını artırmak için gereken adımları birlikte atacağız," dedi.

İzmir Deniz Ürünleri Sektöründeki Endişeler

Ziyarette söz alan İzmir Deniz Ürünleri Avcıları Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Aksoy, 1 Eylül'de avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçıların denize açıldığını, ancak İzmir Körfezi'nde yaşanan toplu balık ölümlerinin tüketici güvenini sarstığını ifade etti. Bu durum nedeniyle balık satışlarının beklenen seviyede gerçekleşmediği bilgisini paylaştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar (fotoğrafta), Türkiye'yi bölgesel ve küresel...

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar (fotoğrafta), Türkiye'yi bölgesel ve küresel düzeyde denizcilikte öncü bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini belirtti. İzmir'deki temasları kapsamında Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'ni ziyaret eden Ünüvar, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ve üyelerle görüştü.

2024 enflasyon beklentisi yüzde 33'ten yüzde 41,5'e yükseltildi Bir sigara grubuna zam geldi TL'de 5 ay sonra bir ilk Merkez'den enflasyon açıklaması