Türkiye'nin enerji filosunun son üyesi olan 'Mukavemet' gemisi operasyonlara katılmak için gün sayıyor

Türkiye enerji filosuna bir yenisini daha ekledi! Enerji filolarının son üyesi olan 'Mukavemet' gemisi, Karadeniz tabanlı operasyonlara katılmak için gün sayıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Melih Han Bilgin son hazırlıkları tamamlanan gemiye ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Şubat ayında ilk görevine çıkacak olan gemiye ilişkin yapılan o açıklamalar...

Türkiye'nin enerji filosunun son üyesi olan 'Mukavemet' gemisi operasyonlara katılmak için gün sayıyor

Türkiye'nin enerji filosunun son üyesi olan Mukavemet'in, Karadeniz tabanındaki operasyonlara katılmak için son hazırlıkları da tamamlandı. Önümüzdeki ay ilk görevine çıkacak olan Mukavemet, Karadeniz gazı için su altında devam eden operasyona destek verecek. Filyos Limanı'na demirlenen gemi su altı inşaat gemisi olarak kullanılacak. Aynı anda ikiden fazla su robotunun çalıştırılabildiği geminin uzunluğu 100 metre genişliğinin ise 21 metre olduğu öğrenildi. Bu sayede, deniz altı operasyonlarında aynı anda birden fazla işlem gerçekleştirilebiliyor.

Türkiye'nin enerji filosunun son üyesi olan 'Mukavemet' gemisi operasyonlara katılmak için gün sayıyor - Resim : 1MUKAVEMET GÜN SAYIYOR
Hem Karadeniz hem de Akdeniz’de keşif çalışmalarını kesintisiz sürdüren Türkiye, enerji filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Son olarak deniz tabanında gerçekleştirilecek olan inşa sürecine destek vermek adına filoya eklenen Mukavemet Gemisi, Karadeniz'de sürdürülen operasyona katılmak için gün sayıyor.Türkiye'nin enerji filosunun son üyesi olan 'Mukavemet' gemisi operasyonlara katılmak için gün sayıyor - Resim : 2
"ÇOK KISA SÜRE IÇERISINDE YERLI GAZIMIZI MILLETIMIZLE BULUŞTURACAĞIZ"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazını vatandaşla buluşturmak için gece gündüz çalışmaların devam ettiğini belirtirken Karadeniz'in derinliklerinden nakış nakış enerji üssü inşa edildiğini de vurgulayan Bakan Dönmez şunları dile getirdi:

“Bunlar için de nitelikli, özel gemilere ihtiyacımız var. Mukavemet adını verdiğimiz gemi, deniz tabanındaki işlemleri yapmak üzere filomuza katılmış durumda. Bu gemimiz de çok kısa süre içinde yerli gazımızı milletimizle buluşturmak için çalışan enerji filomuza katılacak”

 Türkiye'nin enerji filosunun son üyesi olan 'Mukavemet' gemisi operasyonlara katılmak için gün sayıyor - Resim : 3CERRAH HASSASİYETİYLE ÇALIŞILDI
Geminin teknik özelliklerine de değinen Bakan Dönmez, “Gemimizde ağır tonajlı ekipmanları deniz tabanına yerleştirmek üzere donatılmış nitelikte vinçler var. Birisi 150, diğeri 40 tonluk olmak üzere. Yine su altı robotları için su altı platformu hazırlanıyor. 2 bin 200 metre derinlikteki operasyonları bu tip gemilerin üzerinden uzaktan yapıyoruz. Adeta bir cerrah hassasiyetinde operatörlerimiz, mühendislerimiz bu işlemleri insan eli değmeden gemi üzerinden yapabilir hale geldi” diye konuştu.

Türkiye'nin enerji filosunun son üyesi olan 'Mukavemet' gemisi operasyonlara katılmak için gün sayıyor - Resim : 4
"BU İŞİ YA BAŞARACAĞIZ YA BAŞARACAĞIZ”
Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Karadeniz ve Filyos’ta Türk enerji tarihinin en önemli sayfalarının yazıldığını vurgulayarak böylesine önemli bir olaya şahitlik ettikleri ve içinde bulundukları için çok şanslı olduklarını belirtti. Bilgin, şöyle konuştu: “Evet işimiz zor. Büyük bir kısmını geride bıraktık. Artık son haftalardayız. Ekiplerimiz sahada gece gündüz adeta destan yazıyor. Sözümüz var, yemin ettik. Bu işi ya başaracağız ya başaracağız” ifadelerini kullandı.

23 Ocak 2023 güncel döviz kurları 23 Ocak 2023 anlık altın fiyatları EYT'de eksik prim bilmecesi çözülüyor İstanbul Havalimanı metrosunun ücreti ne kadar olacak?