Türkiye'nin ekonomideki adımları karşılık buluyor! Bakan Mehmet Şimşek Türkiye'nin kredi notunun yükselmesini yorumladı

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'S&P, Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltmesi' haberini değerlendirdi. Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, "Attığımız adımlar karşılık buluyor. Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız." ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin ekonomideki adımları karşılık buluyor! Bakan Mehmet Şimşek Türkiye'nin kredi notunun yükselmesini yorumladı
  • Türkiye ekonomisinin 3. çeyrekteki büyümesi ve atılan adımların olumlu sonuç vermesiyle S&P, Türkiye'nin kredi notu görünümünü yükseltti.
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AA'nın Finans birimi tarafından yapılan, "Ödemeler dengesinin daha da iyileşmesi, döviz rezervlerinin daha hızlı artması ve gelecek 12 ay içinde dolarizasyonda düşüş görülmesi halinde Türkiye'nin kredi notunun yükseltilebileceği bildirildi." paylaşımını yorumladı.

Türkiye'nin ekonomideki adımları karşılık buluyor! Bakan Mehmet Şimşek Türkiye'nin kredi notunun yükselmesini yorumladı - Resim : 1

BAKAN ŞİMŞEK BÖYLE YORUMLADI

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor." ifadelerine yer verdi.
  • Bakan Şimşek, "Sabır ve kararlılıkla programı uygulamaya devam edeceğiz." paylaşımında bulundu.

Türkiye'nin ekonomideki adımları karşılık buluyor! Bakan Mehmet Şimşek Türkiye'nin kredi notunun yükselmesini yorumladı - Resim : 2

İşte Bakan Şimşek'in o ifadeleri;

Fiyat istikrarını, cari açıkta kalıcı düşüşü, mali disiplini ve rezerv birikimini sağlayarak, ülkemizi sürdürülebilir yüksek büyüme patikasına ulaştıracağız.
Asgari ücret toplantı ne zaman, saat kaçta yapılacak? Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Döviz kuru güne nasıl başladı? Gram altın fiyatı ne kadar? 1 Aralık 2023 güncel altın fiyatları Merkez’den TL’yi destekleyecek hamle