Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması 2 gün durdu

Yunanistan Türkiye arasında feribot seferleri düzenleyen Türk firmaları ile Yunan şirketleri, 12 ve 13 Ekim'de karşılıklı seferleri iptal ederek internet sitelerinden alınan bilet satışı ve rezervasyonlarını iptal etti.

Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması 2 gün durdu
  • Çeşme-Sakız Adası arasında kapıda vize uygulaması, 12-13 Ekim 2024 tarihleri arasında durdurulacak.
  • Basın mensuplarına açıklama yapan acente yetkilisi Kadir İnandı, Yunanistan'ın 10 Haziran 2024'de Uluslararası Gemi Liman Güvenlik Hizmeti ödemesine zam yaparak kişi başı 0.5 euro'dan 5 euro'ya çıkardığını açıkladı.
  • Yunan adalarına sefer düzenleyen Türk şirketlere ada yetkilileri geriye dönük tahsilat çıkardı.
  • Acenta yetkilisi Kadir İnandı, yetkili ada belediyelerinden Midilli, Sisam ve Meis'in ödeme talep etmediğini ancak Sakız Adası yetkililerinin aynı görüşte olmadığını belirtti.

12-13 EKİM 2024'TE SEFERLER İPTAL EDİLDİ

  • Sezon bitmesine rağmen sıkıntıya girdiklerini belirten acente yetkilisi Kadir İnandı "Sezon sonunda acentelerimiz aracılığıyla bizlere Yunanistan'daki ilgili bakanlığın olumlu görüş vermediğini, kanunun uygulanmak zorunda olduğunu, tüm ücretin geriye dönük tahsil edilmesi gerektiğini bildirdiler. Aynı zamanda daha önceden kesilen biletleri de kabul edemeyeceklerini belirttiler. Feribot firmaları olarak yolcularımızdan bu ücreti toplamadık. Sezon bitti ve karşımızda bizleri finansal olarak büyük sıkıntıya sokacak bir sorun ile karşı karşıya kaldık. Çeşme-Sakız Adası arasında çalışan Turyol, Ertürk, Sunrise ve Tilos feribot firmaları olarak ortak kararla 12-13 Ekim 2024 tarihinde karşılıklı olarak sefer yapmamayı kararlaştırdık" ifadesinde bulundu.

SEFER DURDURMA EYLEMİ UZAYABİLİR

  • Yunan adalarına sefer düzenleyen 4 şirkete bu kapsamda 750 bin euro ödeme çıkarıldığını belirten Türk şirketler, belediye kararının iptal edilmemesi halinde sefer durdurma eylemini genişleteceklerini dile getirdi.
Mehmet Şimşek'ten enflasyon açıklaması Türkiye Yüzyılı'nda Emeklilik Paneli gerçekleşti Turkcell, TEKNOFEST'te Canlı 5G Performansıyla Göz Doldurdu Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli