Türkiye'de ilk kez 4 gün mesai denenecek

Çalışanların verimliliğini arttırdığı gerekçesiyle birçok dünya ülkesinde uygulamada olan '4 gün mesai' ülkemizde de özel bir şirket tarafından denenmeye başlandı.

Türkiye'de ilk kez 4 gün mesai denenecek

Türkiye'de özel bir şirket, '4 gün mesai' deneyeceğini duyurdu. İlk kez denenecek bu sistemle çalışanların verimliliğine bakılacak. Sistemin devam edip etmeyeceği kararı çıkan sonuca göre verilecek.

Dünyada İspanya, Belçika, İzlanda, Birleşik Krallık, Hollanda, İsveç, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, Kanada, ABD ve Avustralya gibi ülkelerde uygulanan 4 gün çalışma sisteminin, Türkiye'ye gelip gelmeyeceği uzun zamandır tartışılıyor.

Mesai saatleri düzenlemesi, ilk kez özel bir Türk firmada denenecek. 4 Günlük mesainin 2 günü de evden çalışma olacak. 1450 çalışanı olan şirket fazla mesai ücreti almayan yaklaşık 200 çalışanıyla 1 Ocak- 31 Mart 2023 tarihleri arasında haftada 4 gün çalışacak.

Türkiye’de ilk kez kurumsal bir şirket tarafından hayata geçirilecek olan 4 günlük mesai sistemi, şirket yöneticilerinin değerlendireceği performans ve çalışan verimliliği sonrası asıl kararla hayata geçirilecek.

EYT ne zaman çıkacak, bugün belli olacak mı? Bor satışlarımız servet kazandırdı Bonkör patrondan açıklama: Gayet normal Starbucks severler paket oldu