Türkiye 14 ilde petrol arayacak! TPAO listeye ekledi

Karadeniz'de gaz ve petrol arayan Türkiye, Gabar'ın ardından yeni çalışmalarına da hız verdi. TPAO arama listesine 14 il daha eklendi ve 2024 yılında da petrol aramalarının süreceği ifade edildi. İşte petrol aranacak 14 il...

Türkiye 14 ilde petrol arayacak! TPAO listeye ekledi
  • TPAO 14 ildeki 18 saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı aldı. Türkiye Karadeniz'de doğal gaz ve petrol arama çalışmalarına devam ederken bir yandan da karadaki planlamalarına hız verdi. TPAO arama listesine eklenen yeni illerle çalışmalarını 2024'te de sürdürecek. 

Türkiye 14 ilde petrol arayacak! TPAO listeye ekledi - Resim : 1

TÜRKİYE 14 İLDE DAHA PETROL ARAYACAK

  • Yeni saha keşifleriyle Türkiye'nin petrol üretim kapasitesi artacak.
  • Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan karara göre Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), 14 ildeki 18 saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı aldı.

Türkiye 14 ilde petrol arayacak! TPAO listeye ekledi - Resim : 2

HANGİ İLLERDE PETROL ARANACAK?

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
  • Buna göre, TPAO'ya, Gaziantep, Antalya, Çanakkale, Şanlıurfa, Zonguldak, Diyarbakır, Hakkari, Bartın, Karabük, Kastamonu, Elazığ, Edirne, Kahramanmaraş ve Kilis'te bulunan toplam 18 saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Türkiye 14 ilde petrol arayacak! TPAO listeye ekledi - Resim : 3

5 İLDE DE KAMULAŞTIRMAYA GİDİLECEK

  • Ayrıca, TPAO'nun Diyarbakır, Batman, Siirt, Tekirdağ ve Kırklareli'nde bulunan sahalarında kamulaştırmaya gidilmesi kararlaştırıldı.

Türkiye 14 ilde petrol arayacak! TPAO listeye ekledi - Resim : 4

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan Bişkek'te kritik temas THY'nin 2 uçağı inceleme için İran'dan ayrıldı Araç çıkışı bir yılda yüzde 137 arttı Emekliler için seyyanen ödeme talebi