Turkcell'in 5G'ye hazırlığı TEKNOFEST'te gözler önüne serildi

Turkcell, TEKNOFEST'te 5G'nin gücünü sergileyerek, uzaktan kontrol edilen makineleri tanıttı. Genel Müdür Ali Taha Koç, 5G yatırımlarını vurguladı.

Turkcell'in 5G'ye hazırlığı TEKNOFEST'te gözler önüne serildi

Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali olan TEKNOFEST, Turkcell'in 5G teknolojisini sergilediği önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, festivalin açılış gününde yaptığı açıklamada, “Turkcell olarak biz 5G'ye hazırız. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

CANLI 5G DENEYİMİ

Etkinlik sırasında, Turkcell'in Gebze bölgesinde bulunan bir ekskavatör, Adana'daki TEKNOFEST alanından uzaktan kontrol edildi. Ziyaretçiler, cihazın çalışma anlarını canlı olarak izleme fırsatı buldu.

İLERİ TEKNOLOJİNİN FAYDALARI

5G teknolojisinin düşük gecikme süresi ve yüksek eş zamanlılık yeteneği sayesinde, makineler arası iletişimin geldiği nokta gözler önüne serildi. Koç, 5G'nin uzak mesafelerde bile cihazların başarılı bir şekilde kontrol edilmesine olanak tanıyarak birçok sektörde operasyonel verimliliği artıracağını belirtti.

AÇIK HAVA LABORATUVARI VE YERLİ TEKNOLOJİLER

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi, otonom makinelerin çeşitli senaryolarda nasıl çalıştığını incelemek amacıyla kurulan bir laboratuvar ortamına sahip. Burada 5G servisi Turkcell tarafından sağlanırken, yerli telekomünikasyon teknolojileri üreticisi i2i Systems’in geliştirdiği 5G çekirdek şebekesi kullanılmakta.

5G'NİN GELECEĞİ VE YATIRIMLAR

Ali Taha Koç, 5G teknolojisinin 2026 yılında tüm vatandaşlara sunulacağını belirterek, “Yeni nesil 5G, birçok sektörde köklü dönüşümler gerçekleştirecek. Biz, mobil ve fiber altyapılarımızda bu teknolojilere yatırımlarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Koç, 5G'nin sağladığı yüksek hız ve verimliliğin Türkiye'nin teknoloji alanındaki dönüşümüne önemli katkılar sağlayacağının altını çizerek, “Uzak mesafelerde bile düşük gecikmelerle yapılan veri transferleri, sağlık hizmetleri başta olmak üzere hayatımızın pek çok alanında yenilikler getirecek.” şeklinde ekledi. 5G'nin hayatımıza girmesiyle birlikte, Turkcell olarak en iyi hizmeti sunmaya hazır olduklarını vurguladı.

Turkcell, Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in açılış gününde...

Turkcell, Türkiye'nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in açılış gününde 5G etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında, Gebze'de Turkcell'in 5G teknolojisiyle bağlantılı bir ekskavatör iş makinesi, Adana'daki TEKNOFEST alanında bulunan 5G ile uzaktan kontrol edildi. Kontrol anlarını ziyaretçiler canlı olarak izledi.

Türkiye'nin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli Bakan Şimşek'ten Diyalog Vurgusu Tüketim Ekonomisinden Kanaat Ekonomisine Adım Ticaret Bakanı Bolat'tan Eylül İhracat Raporu