Trendyol, Azerbaycan'da 1 Milyar Dolar Hedefliyor

Trendyol, Azerbaycan'da 2028 yılına kadar 1 milyar dolarlık ticaret hacmi ve 3 milyon müşteri ulaşmayı hedefliyor.

Trendyol, Azerbaycan'da 1 Milyar Dolar Hedefliyor

Trendyol Grubu CEO'su Erdem İnan, Azerbaycan'da 2028 yılına kadar yaklaşık 1 milyar dolarlık ticaret hacmi yaratmayı planladıklarını duyurdu. İnan, bu hedefe ulaşmak için Türkiye'deki satıcı ve üreticileri ile işbirliği yapacaklarını vurguladı. Bakü'deki yeni ofis açılışı ile pazarda daha büyük hedefler peşinde olduklarını belirtti.

Kardeş Ülke Azerbaycan ile Stratejik Ortaklık

İnan, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kültürel benzerliklerin işbirliğini güçlendirdiğini ifade ederken, Pasha Holding ile geliştirdikleri ortaklığın önemine de değindi. Bu iş birliği sayesinde Azerbaycan'daki pazar deneyimlerini ve Trendyol'un lojistik uzmanlığını birleştirerek başarılı bir strateji izlediklerini açıkladı.

Hızla Büyüyen E-Ticaret Pazarı

Azerbaycan'da 1,5 yıl içinde 2 milyon müşteriye ulaştıklarını aktaran İnan, ülkedeki en çok indirilen e-ticaret platformunun kendileri olduğunu belirtti. E-ticaret pazarının bu yıl 2 milyar dolar hacme ulaştığı ve 6 yıl içinde %13 büyümeye devam etmesinin beklendiğini vurguladı.

Uluslararası Ticareti Genişletme Planları

İnan, Körfez ülkeleri ve Doğu Avrupa pazarlarına da açılma hedeflerini açıkladı ve Türkiye'den ürünlerin yurt dışına taşınmasının önemini vurguladı. 80 milyon ürün bu yolla yurt dışında satışa sunuldu. Trendyol olarak hedeflerinin EMEA bölgesine açılmak olduğunu belirtti.

Türk Ürünlerinin Yurt Dışındaki Algısı

İnan, Türk ürünlerinin dünya genelinde rekabetçi bir konumda olduğunu ve birçok yeni satıcının ürünlerinin ilk defa yurt dışına açıldığını ifade etti. Türk ürünlerinin kalitesine dair olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti.

Kampanya Stratejileri ile Büyüme Beklentisi

Yoğun kampanya dönemi ile ilgili bilgi veren İnan, bu sene farklı coğrafyalarda kasım kampanyaları düzenleyeceklerini duyurdu. Yurt dışında ihracat yapmanın kendileri için önemli bir hedef olduğunu vurguladı.

Trendyol Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Erdem İnan, Trendyol'un Bakü'de yeni ofis açmasının ardından...

Trendyol Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Erdem İnan, Trendyol'un Bakü'de yeni ofis açmasının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Otomotiv satışlarında yeni dönem Yenilikçi Saç Ekim Cihazı Türkiye'den! Manat rekor tazeledi Dev havayolu şirketi mali krizde