TPAO'nun Diyarbakır'daki üç sahası için kamulaştırma kararı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) Diyarbakır'daki üç sahası ile ilgili kamulaştırma kararı verildi. 2'si TPAO'ya ait, biri TPAO ile N.V. Turkse Perenco firmasının müştereken sahip olduğu sahalar kamulaştırılacak.

TPAO'nun Diyarbakır'daki üç sahası için kamulaştırma kararı
  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün (MAPEG), istimlake müteallik kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
  • Bu karar göre, TPAO'nun başvurusunu değerlendiren MAPEG, petrol işlemi için gerekli olan ve kamulaştırılmasında kamu yararı bulunan, rayiç haddin üzerinde bedel talep edilmesi nedeniyle anlaşma yoluyla satın alınması mümkün olmayan ve üzerinde acele el koyma kararı bulunan Diyarbakır'daki 3 sahada kuyuların lokasyon sahaları, yolu, enerji nakil hattı ve petrol boru hattı için gerekli parsellerin kamulaştırılmasına karar verildi.
  • Bu kapsamda, ikisi TPAO'ya ait, biri TPAO ile N.V. Turkse Perenco şirketinin müştereken sahip olduğu sahalar kamulaştırılacak.
Sigaraya bir zam daha! En pahalısı 70 TL'ye çıktı Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira? Döviz kuru son durum Gram altın bugün ne kadar, çeyrek altın kaç lira? ÖTV zammı sonrası tabelalar değişti