'Togg zarar ediyor, yeni ortak arıyor' iddialarına Gürcan Karakaş'tan yanıt

Türkiye'nin yerli ve milli otomobil markası Togg hakkında zaman zaman ortaya atılan zarar ettiği, bu nedenle ortak arandığı, araçlarda yazılım sorunları yaşandığı iddialarına ilk ağızdan açıklama geldi. Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, "Togg’da bir bayi sistemi yoktur" diyerek tüm iddialara açıklık getirdi.

'Togg zarar ediyor, yeni ortak arıyor' iddialarına Gürcan Karakaş'tan yanıt
  • “Yerli ve milli otomobil” markası Togg hakkında özellikle son aylarda birçok iddia ortaya atıldı.
  • Togg’un düzenlenen kampanyalara rağmen satışlarının düştüğü, bayilerin satış için araç çekmediği, sürücülerin yazılım sorunu yaşadıkları, Togg’un zarar etmesinden dolayı yabancı ortak arandığı gibi iddialar gündemi meşgul ederken Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş'tan yanıt geldi.
  • T24’e röportaj veren Karakaş öncelikle Togg'un üretim alanında geldiği noktayı değerlendirerek, "C segmentindeki ilk akıllı cihaz olan T10X’in pazara sunulmasından sonra yine C segmentindeki T10F üretim sırasına girecek. Marka takip eden yıllarda aynı DNA’yı paylaşan yeni modellerle 2030 yılına kadar 1 milyon adet doğuştan elektrikli akıllı cihaz üretmeyi planlıyor" dedi.
  • Karakaş, kurulduğu 2018 yılından bu yana "yerli otomobil" projesi olarak anılsa da Togg’u farklı kılanın 'her biri kendi alanında öncü olan grupların bir araya gelerek oluşturduğu bir şirket olması' diye nitelendirdi.
  • İşte Karakaş'ın iddialara verdiği yanıtlar:

BAYİLERİN TOGG ARAÇLARI SATIŞ İÇİN ÇEKMEDİĞİ İDDİALARI

  • "Togg’da bir bayi sistemi yoktur. Marka, T10X satışlarını Trumore uygulaması üzerinden kullanıcılara doğrudan gerçekleştirmektedir. Dolayısıyla bayilerin araç çekemediği bilgisi Togg’la ilgisi olmayan bir konudur."

YAZILIM SORUNU VAR MI?

  • "T10X uzaktan güncellenebilmesi özelliğiyle her zaman yeni ve kullanıcı ihtiyaçlarına cevap verebilen modern bir araçtır.
  • Sayıları 30 bini bulan kullanıcılarımız T10X’lerinin güncellemelerini uzaktan ya da arzu etmeleri halinde randevu alarak servis noktalarımıza gelerek yapabiliyorlar.
  • Markamız, yeni dijital ürünler ve kullanıcılarımızın hayatını kolaylaştıracak yazılımlar geliştirerek yollardaki T10X’lerin ve T10X’ten sonra yollara çıkacak yeni akıllı cihazların her zaman yeni ve güncel kalmasını sağlamak için çalışmaktadır, çalışmalarını sürdürecektir.
  • Çünkü oyuncusu olduğumuz yeni lig, klasik otomotiv dünyasından farklı olarak akıllı cihazların arada bir makyajlanmasını ya da yenilenmesin model yılını beklemesini değil, sürekli yeni ve güncel kalmasını gerektirmektedir.
  • Togg, dünyada yeni başlayan bu yarışa tam zamanında girmiştir."

EKONOMİDEKİ SORUNLAR TOGG’U ORTAK ARAYIŞINA GÖTÜRDÜ MÜ?

  • "Profesyonel dünyada küresel şirketler için fırsatlar ortaya çıktığında değerlendirilebilir. Dünyanın önde gelen batarya üreticisi Farasis firmasıyla yüzde 50/50 ortaklıkla kurduğumuz Siro (Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş) örneğinde olduğu gibi ihtiyaçlar ortaya çıktığında iş ortaklıkları kurmak da günümüz iş dünyasının sunduğu fırsatlardandır."

STOK FAZLASI ARAÇLAR SATILAMADIĞI İÇİN TIR İLE FABRİKAYA MI TAŞINIYOR?

  • "Togg’un bir bayi sistemi olmadığı için, araçları üretip, önce bayilere satıp, sonra da bayiler aracılığıyla kullanıcılara satılmasının beklenmesi de söz konusu değildir.
  • Togg T10X, kullanıcılarımızın Trumore uygulamamız üzerinden verdikleri sipariş şirketimize ulaştıktan sonra üretime girer ve kampüsümüzden teslim noktalarına sahipleri belli araçlar sevk edilirler.
  • Zaman zaman iptal olan siparişler, bazı araçların stokta kalmasına neden olsa da bu araçların sayısı yüzlerce tırla taşınacak kadar büyük adetlere ulaşmaz."

Kaynak: haberet.com

Ticaret Bakanlığı '1 TL'ye satılık ev' için harekete geçti Ekonomik güven endeksinde azalış Dolar güne nasıl başladı? 30 Mayıs 2024 serbest piyasada döviz kurları Bugün gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç lira 30 Mayıs 2024?