TOGG CEO'su Karakaş, Dünya Yol Kongresi'nde Yenilikçi Mobiliteyi Tartıştı

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, Elektrifikasyon ve sürdürülebilir enerji konularında önemli açıklamalarda bulundu.

TOGG CEO'su Karakaş, Dünya Yol Kongresi'nde Yenilikçi Mobiliteyi Tartıştı

TOGG CEO'su Karakaş, Dünya Yol Kongresi'nde Açıklamalarda Bulundu

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, Cenevre merkezli Uluslararası Karayolu Federasyonu'nun (IRF) düzenlediği Dünya Yol Kongresi'nde önemli mesajlar verdi. Karakaş, Türkiye'nin Avrupa'daki yenilenebilir enerji karmasında yer almasının, hareketlilik konusunda Türkiye'nin rolünü güçlendirdiğini kaydetti.

Avrupa Pazarına Açılma Planları

Karakaş, gelecek yıl TOGG'un Avrupa pazarına açılma sürecini planladıklarını belirtirken, Avrupa'nın ilerleme hızında bazı belirsizlikler olduğunu ancak yine de bu pazara girme inancının yüksek olduğunu ifade etti. Karakaş, "Ülkemizin yenilenebilir enerji alanındaki liderliği, bize bu yolda cesaret veriyor," dedi.

Dünya Yol Kongresi'nin Teması

Kongre, "Hareketliliği Güçlendirmek için Bağlanıyoruz: Herkes için Sürdürülebilir Bir Geleceğin Sağlayıcısı Olarak Yollar" temasıyla İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı. Kongrenin açılışında, Karakaş'ın yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) ile Avrupa Yatırım Bankası temsilcileri de katıldı.

Mobilite ve Altyapı Zorlukları

Karakaş, mobilitenin insan hayatında önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Şarj altyapısının gelişmesi ve elektrifikasyon konusundaki zorlukların aşıldığını dile getiren Karakaş, Türkiye'nin 700'den fazla hızlı şarj istasyonu kurarak büyük bir adım attığını ifade etti.

Akıllı Araçların Geleceği

Mobilite alanındaki yenilikleri de değerlendiren Karakaş, akıllı otomobillerin giderek daha karmaşık hale geldiğini ve dijitalleşmenin yaşamın her alanında etkili olduğunu belirtti. "Akıllı otomobiller, yaşam alanlarımızın devamlılığı için önemli bir rol oynamaktadır," dedi.

İşbirliği Önemli

Kamu ve özel sektör işbirliğinin gerekliliğine de değinen Karakaş, AR-GE teşvikleri ile bu alanda daha etkin bir ilerleme kaydedilebileceğini söyledi. Karakaş, "Otomotiv endüstrisinin kalbine, yani Avrupa'ya gitmeyi planlıyoruz," şeklinde konuştu.

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş (ortada), İstanbul Kongre Merkezi'nde Cenevre...

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş (ortada), İstanbul Kongre Merkezi'nde Cenevre merkezli Uluslararası Karayolu Federasyonunun (IRF) 4 yılda bir gerçekleştirdiği Dünya Yol Kongresi'nde düzenlenen panelde konuşma yaptı.

"Bir kuruşu bile bütçeye girmeyecek" Uyarılara aldırış etmediler! Bugün vergi yüzsüzleri açıklanacak AK Parti kartlardan 750 lira kesinti öngören kanun teklifini tekrar değerlendirecek Bakan Vedat Işıkhan'dan çalışanlara asgari ücret mesajı