TOBFED 3. Sürdürülebilir Gelecek Zirvesi'nde ödüller sahiplerini buldu! Siyaset, iş ve sanat dünyası buluştu

Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu 3. Sürdürülebilir Gelecek Zirvesi gerçekleştirildi. Siyaset, iş ve sanat dünyasını bir araya getiren zirvede ödüller de sahiplerini buldu. TOBFED'in zirvesinde sunuculuğu Okan Bayülgen ile Oylum Talu yaptı.

TOBFED 3. Sürdürülebilir Gelecek Zirvesi'nde ödüller sahiplerini buldu! Siyaset, iş ve sanat dünyası buluştu
  • Türkiye Araç Satış Sonrası Hizmetler Federasyonu (TOBFED), 3’üncü Sürdürülebilir Gelecek Zirvesi’ni siyaset, iş ve sanat dünyasından 600 kişilik seçkin bir topluluğun katıldığı organizasyonla gerçekleştirdi.
  • TOBFED'in düzenlediği 3. Sürdürülebilir Gelecek Zirvesi siyaset, iş ve sanat dünyasını buluşturdu. 

ÇEVREYE DUYARLI PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Sunuculuğunu Okan Bayülgen ile Oylum Talu’nun yaptığı zirvede, çevreye ve yeşile duyarlı projeler geliştiren, 2023 yılında pozitif sosyal ve çevresel etki odağında, nitelikli çalışmalar yaparak sürdürülebilir geleceğe katkı veren şirket, kurum ve kişiler Gelecek Elimizde ödülüne layık görüldü.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Figen Yıldırım, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Ayanoğlu, EYDK Genel Sekreteri Dr. Onur İlhan gibi isimlerin yer aldığı seçici kurul tarafından yapılan değerlendirme sonucunda ödül alan şirket ve kurumlar şöyle gerçekleşti:

Bilişim Vadisi (Geleceğin mobilitesi ve elektrikli araçlar için yaptıklarıyla)
Borusan (“Birlikte İyileşiyoruz!” sürdürülebilir fayda inisiyatifiyle)
Doğuş Holding (Sürdürülebilir ve kentle bütünleşik Galataport projesiyle)
Eskpar (Kadın istihdamında üstlendiği öncü rol ile)
Founder One (Otuzdan fazla etki girişimine yaptığı erken aşama yatırımlarla)
ICA (Lastik atıklarından ses perdesi projesiyle)
KAGİDER (Kadın girişimci ve ihracatçılara verdiği desteklerle)
Migros (Migros Kadın Akademisi platformuyla)
Opel Türkiye (Düşük karbon emisyonu ve döngüsel ekonomi stratejisiyle)
Ortadoğu Holding (Tehlikesiz atık geri kazanım ve yenilenebilir enerji hamleleriyle)
Petronet (Lokomotif otomasyonu ile karbonsuz yolculuk projesiyle)
Shell Türkiye (Toplumsal cinsiyet eşitliğine verdiği katkılarla)
Türk Telekom Ventures (GES ve elektrikli araç şarj altyapısı yatırımlarıyla)
Yayla Agro (Sıfır Atık ve Doğanın Gücü inisiyatifleriyle)
Renault Mais AŞ. (Küresel ‘Renaulution’ Vizyonu İle Sürdürülebilir Mobilitenin Öncüsü Olmasıyla)
Transbosphor Denizcilik
Socar Türkiye (“Değer Benim Platformunda” Geliştirdiği Enerji Verimliliği ve Dijitalleşme Projeleriyle)

Ayrıca şarkıcı Karsu deprem bölgesine yaptığı yardımlardan dolayı, girişimci Hakkı Aydeniz ile sanatçı Haluk Levent de yardım projeleri ile insanların hayatına dokunmasından dolayı ödüllendirildi.

Zirvenin kayda değer bir diğer ödülü ise teniste Türkiye’nin gururu olan 23 yaşındaki Avrupa Şampiyonu Yankı Erel’e verilen “Gelecek Vaad Eden Sporcu” ödülü oldu.

Zirvenin düzenlenmesi için katkıda bulunan sponsorlara da ayrıca plaket takdimi gerçekleştirildi.

Buna göre; Otovınn, Bakırcı, Anadolu Sigorta, N2 Mobil, AutoMechanika, Tatilbudur, Teşkilat, Oxivo ve Ekspar destek plaketi alan firmalar oldu.

YEŞİL BAYRAK GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Öte yandan TOBFED üyesi kuruluşlara da Yeşil Bayrak sertifikası verildi. Yeşil Bayrak sertifikası verilecek işletmeler, hizmet standartlarını uluslararası seviyeye çıkaran, bir yandan da pozitif, ölçümlenebilir sosyal ve çevresel etki oluşturan firmalardan seçildi.

Yeşil Bayrak; şeffaf, veriye dayalı ve kapsayıcı yapısıyla önemli bir başarı hikayesi olarak öne çıkıyor. Orta vadede binlerce işletmeyi kapsaması ve paydaşlarına işlerini geliştirmek için sayısız olanak sunması öngörülen Yeşil Bayrak, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Sürdürülebilir Gelecek Zirvesi”nde ilk kez görücüye çıktı.

Enerji, kaynak ve su kullanımında çevreci ve döngüsel alternatiflere yönlendirilen, her kesimden nitelikli çalışanın güvenli ve saygın ortamlarda çalışmasını temin eden Yeşil Bayrak, TSE Hizmet Yeterlilik Belgeli işletmelerin de yaygınlaşmasına destek olacak.

Kültür ve Turizm Bakanı açıkladı: Türkiye turizmde başarıya doymuyor Mahmut Gürcan TOBFED Zirvesi'nde! Ödüller sahiplerini buldu Çiftçilere müjde! Destek ödemeleri bugün hesaplarda Enerjide dışa bağımlılık yüzde 67,8'e düştüğü