TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan TÜİK Başkanı'na sert tepki

Son günlerde eleştirilen TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın 'fahiş fiyat' açıklamasına, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu isim vermeden sert tepki gösterdi. Hisarcıklıoğlu, "Herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın. Fahiş fiyatla satış yapan şirket varsa, kamu kurumları işlem yapsın" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan TÜİK Başkanı'na sert tepki
  • TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın Türkiye'deki şirket karlarının fahiş olduğuna dair açıklamasına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan sert tepki geldi. TÜİK'in enflasyon rakamları açıklanırken saklanan fiyatların ortaya çıkmasıyla başlayan tartışmalar devam ederken, Hisarcıklıoğlu bugün yaptığı yazılı açıklamada isim vermeden Çetinkaya'ya yüklendi.

"SAP İLE SAMANI BİRBİRİNE KARIŞTIRMAYALIM"

  • Hisarcıklıoğlu, özel sektörün üreterek istihdam sağladığını ve ülkenin geleceğine yatırım yaptığını belirterek, "Özel sektörü suçlu ilan etmeden önce herkes kendi işini en iyi şekilde yapsın. Sap ile samanı birbirine karıştırmayalım. Fahiş fiyat artışı yapan şirket varsa, kamunun yetkili kurum ve kuruluşları işlem yapsın. Toptancı anlayışla bütün şirketler suçlu ilan edilemez" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan TÜİK Başkanı'na sert tepki - Resim : 1

"ZORDALAR VE BATIYORLAR DEDİKODULARI AHLAKSIZLIKTIR"

  • Şirketlerin zor durumda olduğuna dair dedikoduların çıkarılmasının yanlış olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Bazı il ve ilçelerimizde sektörlerle, firmalarla ilgili 'zordalar, batıyorlar' gibi dedikodular çıkarmak, batacak şirketler listelerini iletişim kanallarından paylaşmak alçaklıktır, ahlaksızlıktır, suçtur. Ülkemize, milletimize ve ekonomimize ihanettir" diye konuştu.

BANKALARA UYARI

  • Hisarcıklıoğlu, bankaların dedikodulara bakarak hareket etmemesi gerektiğini belirterek, "Bu tür kara listeleri hazırlayanları tespit edip, haklarında gerekli hukuki işlemleri başlatsınlar lütfen. Şirketler hakkında asılsız dedikodu çıkartanlar yargılanmalı. Bankalar unutmayın reel sektör ve finans sektörü aynı elmanın iki yarısıdır. Dedikodulara bakarak hareket etmeyin, sektörlerimizin ve firmalarımızın yanında durmaya devam edin" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan TÜİK Başkanı'na sert tepki - Resim : 2

TÜİK BAŞKANI NE DEMİŞTİ?

  • TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya, önceki gün yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki şirket karları enflasyonu yukarı taşıyan bir etkiye sahiptir, akademik olarak bu gösterilmiştir. Avrupa'da da durum böyledir: şirket karlarının enflasyon üzerindeki etkisi yüzde 45, işçilik maliyetlerinin ise yüzde 4,5'tur. Ayrıca Türkiye'de şirket kar artışları fahiş, yurt dışında değil" ifadelerini kullanmıştı.
MB Başkanı'ndan dev bankaya sunum Bakan Mehmet Şimşek'ten vergide adalet vurgusu: Yük dar gelirlilere yüklenmeyecek Bedelli askerlik 2024'te ne kadar oldu? Konserler iptal edildi, mekanlar sinek avlıyor!