Ticaret Bakanı Bolat'tan enflasyon açıklaması: Daha hızlı bir azalma bekliyoruz

Enflasyon düşüşü ve ekonomik büyümeyle ilgili açıklamalar yapan Ticaret Bakanı Bolat, Isparta'da AK Parti Teşkilat Buluşması'nda konuştu.

Ticaret Bakanı Bolat'tan enflasyon açıklaması: Daha hızlı bir azalma bekliyoruz

Ticaret Bakanı Bolat'tan Açıklama

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, düzenlenen AK Parti Teşkilat Buluşması'nda önemli değerlendirmelerde bulundu. Bolat, "Haziran ile Ağustos arasında enflasyon 24 puan düştü. Daha hızlı bir azalma bekliyoruz. Önümüzdeki yıl bu zamanlarda yıllık enflasyonu %20'li rakamlarda görebileceğiz," şeklinde konuştu.

Tarım ve İhracat Üzerine Bilgiler

Bakan Bolat, AK Parti'nin 22 yıllık iktidarında tarım üretiminin gelirinin 31 milyar dolardan 71 milyar dolara çıktığını belirterek, "İhracat rakamlarımız da 3 milyar dolardan 31 milyar dolara yükseldi. Bu yıl inşallah 33 milyar doları aşacak," dedi.

Tüketici ve Üretici Koruma Önlemleri

Üretim az olan kritik ürünlerde ihracata kısıtlamalar getirdiklerini aktaran Bolat, "Tüketicilerimizin esenliği için zeytinyağında ihracat kotasını tamamen kaldırdık. Üreticilerimizin uygun şartlarda satış yapabilmeleri için de ithalat sınırlamaları gerekiyor," sözlerini kaydetti.

Global Güç ve Yatırımcı Güveni

Türkiye'nin global kapsamda saygı gören bir profil oluşturduğunu vurgulayan Bolat, "83 bin yabancı yatırımcı Türkiye'ye 267 milyar dolar yatırım yaptı. Bu girişimlerin yaklaşık %30'u bizim ihracatımıza katkı sağlıyor," ifadelerini kullandı.

Enflasyonla Mücadele

Ticaret Bakanı Bolat, enflasyonu başarılı bir şekilde %10'un altına indirmek istediklerini belirtti. "Şu anda enflasyon 3 ayda 24 puan azaldı ve devam edecek. %10'un altına düşürmeyi hedefliyoruz," dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat,  Isparta ziyareti kapsamında bir otelde düzenlenen AK Parti Teşkilat...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Isparta ziyareti kapsamında bir otelde düzenlenen AK Parti Teşkilat Buluşması'na katılarak konuşma yaptı.

BDDK Memur Alım İlanını Az Önce Duyurdu: 45 Yüksek Maaşlı Kadro için Başvuru Şartları KPSS 50 Puan ve 18 Yaşını Doldurmak Yetiyor! KMÜ'de Yüksek Maaş ile Personel Alımı Başladı Ehliyette yeni dönem! Yapmayanlara 12 bin TL ceza Operatörlerin fahiş zamlarına kullanıcılar isyan ediyor!