TCMB yarın faiz kararını açıklayacak! Faiz düşecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu 2023'ün ilk faizini yarın saat 14.00'da açıklayacak. Merkez Bankası bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 9 seviyesinde sabit tutmaya karar vermişti.

TCMB yarın faiz kararını açıklayacak! Faiz düşecek mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında yarın bir araya gelecek. Peki faiz ile ilgili nasıl bir karar alınacak?

Saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 9 seviyesinde sabit tutmuştu.

EKONOMİSTLERİN TAHMİNİ
PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin sabit bırakılmasını bekliyor.

2023'ÜN İLK PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ
2023 yılının ilk piyasa katılımcıları anketi sonuçlarına göre, cari ay sonu gecelik faiz oranı beklentisi bir önceki anket döneminde yüzde 9,18 iken, bu anket döneminde yüzde 9,08 oldu. TCMB bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı cari ay sonu beklentisi bir önceki anket döneminde olduğu gibi bu anket döneminde de yüzde 9,00 olarak gerçekleşti.

18 Ocak 2023 güncel altın fiyatları 18 Ocak 2023 güncel döviz kurları Twitter'da işler yolunda gitmiyor QUA Granite ile Mehmet Ceylan Yapı'dan rekor satış