Şubat ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Şubat ayı enflasyon oranı için gözler TÜİK'te. Merkez Bankası, Şubat 2023 enflasyon beklentisi anket sonuçlarını açıkladı. TÜİK, geçen ayı enflasyon oranını yüzde 6,65 olarak açıklamıştı. Peki, Şubat ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Piyasaların enflasyon beklentisi nedir?

Şubat ayı enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak Şubat 2023 enflasyon oranı merakla bekleniyor. Enflasyon oranı ile birlikte kira artış oranı, asgari ücret ve memur-emekli maaş zammı değişmektedir. Bu nedenle piyasalar, Şubat enflasyon oranı açıklamasını bekliyor. Peki, TÜİK Şubat enflasyon oranını ne zaman açıklayacak? Piyasaların Şubat enflasyon oranı beklentisi nedir?

ŞUBAT AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), enflasyon verilerini her ayın 3'ünde paylaşıyor. Buna göre; Şubat ayı enflasyon rakamları da 3 Mart 2023 Cuma günü saat 10:00'da belli olacak.

ŞUBAT 2023 ENFLASYON BEKLENTİSİ NE ÇIKTI?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini yayımladı. Ankete göre 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 30,44'ten yüzde 30,75'e yükseldi. Yıl sonu enflasyon beklentisinde ise 3 puanlık yukarı yönlü revizyon yapıldı.

Piyasa katılımcıları gelecek 12 ay için enflasyonun yüzde 30,75 olacağını öngördü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bir önceki piyasa katılımcıları anketinde bu beklenti yüzde 30,44 olarak belirlenmişti.

OCAK ENFLASYONU NE ÇIKMIŞTI?

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, ocak ayında 12 aylık ortalamalar dikkate alındığında, tüketici fiyatları yüzde 72,45, yurt içi üretici fiyatları yüzde 125,53 arttı.

Aylık bazda TÜFE yüzde 6,65, Yİ-ÜFE yüzde 4,15 artış gösterdi.

Yıllık enflasyon, tüketici fiyatlarında yüzde 57,68, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 86,46 oldu.

Doğal gaza indirim yapılacak Son dakika! Ticaret Bakanlığı 15 milyon 905 bin lira ceza kesti! 6 ay 6 bin kilometre düzenlemesi! TÜİK son raklamları duyurdu 28 Şubat 2023 anlık gram, çeyrek, yarım, tam, Cumhuriyet altın fiyatı