Son Dakika! Yeni bireysel emeklilik modeli geliyor! Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek duyurdu

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon verileri hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Yeni bireysel emeklilik modeli üstünde çalıştık" dedi.

Son Dakika! Yeni bireysel emeklilik modeli geliyor! Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanı Şimşek, yeni bireysel emeklilik modeli hakkında açıklamalarda bulundu.

Son Dakika! Yeni bireysel emeklilik modeli geliyor! Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek duyurdu - Resim : 1

YENİ BİR BİREYSEL EMEKLİLİK MODELİ ÖNGÖRÜYORUZ

Bakan Şimşek, "Programın dış kaynak ayağını çok güçlü olacağına inanıyorum Birleşik Arap Emirlikleri’nde sonuç yakın." dedi.

Bakan Şimşek, "Önce rezervleri güçlendireceğiz, sonra kur korumalı mevduattan çıkış olacak. İşverenin katkısı olduğu yeni bir bireysel emeklilik modeli öngörüyoruz. Amaç sistemde kalış süresini ve fon tutarını artırmak. Kur hedefimiz yok, kur rejiminde herhangi bir değişiklik olmayacak. KKM’den çıkış stratejisini kamuoyuyla daha sonra paylaşacağız." şeklinde konuştu.

Son Dakika! Yeni bireysel emeklilik modeli geliyor! Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek duyurdu - Resim : 2

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın programımıza desteği tam; bunu sadece hissetmiyoruz görüyoruz. Programın dış kaynak ayağını çok güçlü olacağına inanıyorum; Birleşik Arap Emirlikleri'nde sonuç yakın. Önce rezervleri güçlendireceğiz, sonra kur korumalı mevduattan çıkış olacak. İşverenin katkısı olduğu yeni bir bireysel emeklilik modeli öngörüyoruz; amaç sistemde kalış süresini ve fon tutarını artırmak." dedi.

Enflasyon 2024'te kontrol altına alınacak Kuru incirde ihracat hedefi 300 milyon dolar Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? 7 Eylül 2023 güncel döviz kuru Kredi kartı kullanımına kısıtlama! Borsada halka arzlar için düzenleme yolda