SON DAKİKA! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Özel okul zammı yüzde 65 olacak

Son dakika... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer özel okul zam oranını açıkladı. Bakan Özer, "Özel okul zammı yüzde 65 olacak" dedi.

SON DAKİKA! Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Özel okul zammı yüzde 65 olacak

Özel okulların yapacağı zammın hangi oranda olacağı merak ediliyordu. Özel okul temsilleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplantının ardından açıklama yaptı.

YARINDAN İTİBAREN UYGULAMAYA GİRECEK
Velileri desteklemek adına böyle bir karar aldıklarını belirten Özer, "MEB olarak 2023 fiyatlarının %65 olarak belirlenmesi kararını aldık. Biz hem hükümet olarak hem MEB olarak 2023 teki enflasyon beklentisini ve tüketici endeksini gözeterek bu kararı aldık. Yarından itibaren bu kararı uygulamaya sokacağız. Bu zorlukları da her ne kadar sektör temsilcileri kabul etmese de yeni uygulamanın getirmiş olduğu zorlukları birlikte aşacağız" dedi.

özel okul

Bu yıl değişikliğe gittiklerini belirten Bakan Özer, "ÜFE yerine TÜFE baz alacak şekilde belirleme kararı aldık" diyerek bu kararın ardından da 2023 2024 özel okul zam oranının yüzde 65 olduğunu açıkladı. 

Yönetmeliğe göre, ara sınıflara yapılacak zam oranı bir önceki yılın ortalama Yurt İçi ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalamasına artı eksi 5 eklenerek hesaplanıyordu. Bu formüle göre, bu yıl zam oranı en yüksek yüzde 105 olabilirdi. 

Geçen yıl zam oranı yüzde 36 ile sınırlandırmıştı. 

Ek zam sonrasında memur ve emekli maaşları ne kadar oldu? Cumhurbaşkanı memur ve emekli zammını yüzde 30'a çıkardı YHT biletlerine zam 4 Ocak 2023 güncel altın fiyatları