Son Dakika: Memur-emekli zammında gözler hakem heyetinde! 4'üncü kez toplandılar

Son Dakika: Kamu İşveren Heyeti ile yetkili konfederasyon Memur-Sen'in, 1 Ağustos'ta başlayıp 22 Ağustos'ta sona eren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 2024 ve 2025'teki zam oranında uzlaşamamasının ardından Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başladı. Hakem Heyeti dördüncü kez toplandı. Kurul, zam oranlarına ilişkin kararını en geç 31 Ağustos Perşembe gününe kadar verecek, kurula itiraz edilemeyecek.

Son Dakika: Memur-emekli zammında gözler hakem heyetinde! 4'üncü kez toplandılar

Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 1 Ağustos'ta başlayan müzakere süreci sona erdi. Kamu çalışanlarının toplu sözleşme görüşmelerinde son söz Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda. Bugün dördüncü kez toplanacak olan kurulun kararını en geç perşembe günü açıklaması bekleniyor.

HÜKÜMET NE TEKLİF ETTİ?

Hükümet son teklifinde 2024 için toplam yüzde 25, 2025 için ise toplam yüzde 11 zam teklif etmişti. Ancak 2024 için toplam yüzde 70, 2025 için ise yüzde 40 zam isteyen Memur-Sen bu teklifi kabul etmemişti.

Son Dakika: Memur-emekli zammında gözler hakem heyetinde! 4'üncü kez toplandılar - Resim : 1

11 HİZMET KOLUNDA UZLAŞMA SAĞLANDI

Müzakerelerin ardından, Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen, memur ve memur emeklilerinin genelini ilgilendiren zam oranında anlaşamazken, 11 hizmet kolunda Kamu İşveren Heyeti ile yetkili sendikalar arasında uzlaşma sağlandı.

Son Dakika: Memur-emekli zammında gözler hakem heyetinde! 4'üncü kez toplandılar - Resim : 2

İLK 3 TOPLANTI

 

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu toplantılarına başladı. Kamu işvereni ve sendikalarla 3 görüşme gerçekleştirildi. Beklentiler ifade edildi, talepler bir kez daha dinlendi. Tarafların beklentilerinin değerlendirildiği toplantı 7 saat sürdü. Toplantıda hakem sürecine intikal eden maddeler değerlendirildi.

Son Dakika: Memur-emekli zammında gözler hakem heyetinde! 4'üncü kez toplandılar - Resim : 3

HAKEM KURULU DÖRDÜNCÜ KEZ TOPLANDI

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu bugün 14.00 te tekrar toplanacak. Maddelerin oylamasına geçilecek. 11 üyeden oluşan Kamu Görevlileri Hakem Heyeti bu hafta kararını açıklayacak. Karar oy çokluğuyla alınacak.

Kurulun kararı kesin olacak ve itiraz edilemeyecek. Süreç en geç 31 Ağustos Perşembe günü sonuçlanacak. Böylece memur ve emeklisinin 2024 ve 2025 yılı için zam oranları belli olacak.

Kamu çalışanlarını ilgilendiren 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet ve ilgili sendikaların temsilcileri, 11 hizmet kolunun taleplerinin tamamında anlaşmaya vardı.

Son Dakika: Memur-emekli zammında gözler hakem heyetinde! 4'üncü kez toplandılar - Resim : 4

KAMU GÖREVLİLERİ HAKEM KURULUNDA KİMLER YER ALIYOR?

Başkanlığını Sayıştay Başkanı Metin Yener'in yaptığı kurul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lutfihak Alpkan, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı İsa Atçeken, akademisyenler Prof. Dr. Fatih Uçan ve Prof. Dr. Fatih Yardımcıoğlu, Memur-Sen Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Öztürk ve Soner Can Tufanoğlu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney ve KESK Genel Sekreteri Şenol Köksal'dan oluşuyor.

Son Dakika: Memur-emekli zammında gözler hakem heyetinde! 4'üncü kez toplandılar - Resim : 5

 

Ek MTV'nin ilk taksit tarihi uzatıldı! Öğrencilere KDV'siz telefonla ilgili ayrıntılar netleşti TMO'dan tarihi rekor Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu?