Son Dakika: Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri yapılacak! Peki talepler neydi?

Son dakika haberleri... Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Talepler hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Işıkhan, "İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız" dedi.

Son Dakika: Kamu Toplu Sözleşme görüşmeleri yapılacak! Peki talepler neydi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün yapılan Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

BAKAN IŞIKHAN'DAN UZLAŞMA MESAJI

Işıkhan, 1 Ağustos'ta başlayacak memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılı mali ve sosyal haklarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmelerine katılma durumunun sorulması üzerine, "Tabii tabii. Zaten bakanlık olarak bizim sorumluluğumuzda yapacağız" dedi.

Bakan Işıkhan 7'nci Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız'' dedi.

İŞTE MEMUR SEN'İN TALEPLERİ: YÜZDE 110!

Memur-Sen 1 Ağustos Salı günü başlayacak 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesine ilişkin taleplerini açıkladı.

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın, "2024 için yüzde 70, 2025 için yüzde 40 artış ve aylık 7 bin 650 lira kira yarımı talep ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Seyyanen zam için de talepte bulunduklarını belirten Yalçın, "Bununla birlikte 8 bin 77 TL olan seyyanen zammın memur emeklisine de yansıtılması gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Ekonomide hedef enflasyonu düşürmek MNG Kargo DHL Group'a satıldı Tabelalar yine değişti: Benzine zam geldi! Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu?