Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı

Son dakika haberleri... Ekonomi yönetiminde yeni dönem resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Türkiye Yüzyılı'nın ilk Kabine üyelerini açıkladı. Daha önce Başbakan Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı ile dünyanın en önde gelen finans kuruluşlarında danışmanlık ve başkanlık gibi çeşitli görevlerde bulunmuş Mehmet Şimşek ekonominin dümenine geçti. Şimşek ve Nebati, törende dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Törenin ardından Nebati sosyal medyadan açıklamada bulundu.

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati’den görevi devraldı.

Son dakika haberleri...Ekonomide yeni dönemde Hazine ve Maliye Bakanı olarak Mehmet Şimşek görev alacak. Şimşek uluslararası piyasalarda önemli bir isim olarak dikkat çekiyor.

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı - Resim : 2

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NDA DEVİR-TESLİM TÖRENİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda devir teslimi töreni gerçekleştiriliyor. Nureddin Nebati'nin devir teslim töreninde açıklamaları şu şekilde:

Son dakika! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı - Resim : 4
DEVİR TESLİM TÖRENİ

"ÜLKEMİZE ESER HİZMET KAZANDIRMAYI EN TEMEL VAZİFEMİZ OLARAK GÖRMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

"AK Parti'nin kuruluşundan bu yana teşkilatta aktif çalışmış biri olarak bizler her zaman milletimize hizmet etmeyi, ülkemize eser hizmet kazandırmayı en temel vazifemiz olarak görmeyi sürdüreceğiz. Bu anlayışla sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 3 dönem milletvekilliği, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi birçok görevi ifa etmek için gayret gösterdim.

Sayın Bakanımızın yeni dönemde başarılı olacağına inancım tamdır. Durmak yok yola devam diyerek sizleri muhabbetle selamlıyorum, rabbim Kabine'yi sayın Cumhurbaşkanımızı, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi bir yükü tekrar üzerine alarak kutlu davada büyük gayret sarf edecek olan değerli Bakanıma güzel kararlar vermesi nasip olsun diye dua ediyorum."

Mehmet Şimşek'in açıklamaları şu şekilde:

"Değerli Bakanımızdan görevi devralma törenimize katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bayrak ve hizmet yarışında değerli emaneti şahsıma tevdi eden sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Küresel zorlukların devam ettiği, 14 milyon vatandaşımızı etkileyen deprem felaketinin yaşandığı dönemde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı görevini büyük bir fedakarlıkla ifa eden sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum.

"ENSFASYONUN TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞMESİ HAYATİ ÖNEM TAŞIMAKTADIR"

Hükümetimizin temel hedefi toplumsal refahı artırmaktır. Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada, şeffaflık, sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi, fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi her alanda öngörülebilirliğin artırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır.

"MERKEZ BANKAMIZI'DA DESTEK OLMAK TEMEL POLİTİKAMIZ OLACAK"

Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla Merkez Banka'mıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır."

Törenin ardından eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 

Nebati'nin paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Alparslan Bayraktar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı oldu Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı oldu 2023 Mayıs enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Uzman isimden dolar uyarısı! "Dolardan uzaklaşın"