Son dakika! Et ve Süt Kurumuna fiyat belirleme yetkisi

Son dakika haberleri... Et ve süt Kurumuna et ve süt piyasasını düzenleme ve dengeleme amacıyla yetki verildi. Kurum, Ramazan öncesinde kırmızı ette fiyat istikrarı için gerekli önlemler alındığını açıkladı. Et ve Süt Kurumu gerekirse piyasaya taze et satışı yapacak.

Son dakika! Et ve Süt Kurumuna fiyat belirleme yetkisi

Son dakika haberleri... Ramazan ayı öncesinde kırmızı ette arz güvenliği ve fiyat istikrarı için harekete geçildi.

Bu kapsamda Et ve Süt Kurumuna et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme için yetki verildi.

Kurum, üreticileri ve tüketicileri korumak amacı ile et piyasası düzenli olarak takip edildiğini duyurdu.

GEREKİRSE PİYASAYA KARKAS ET SATIŞI YAPILACAK
Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, Et ve Süt Kurumu satış mağazaları ve Tarım Kredi Birlik Marketlerde ekonomik fiyatlarla yeterli düzeyde ürün arzı için gerekli olan tedarik süreçlerinin tamamlandığı kaydedildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ramazan ayı öncesi hazırlıklar kapsamında;
Et ve süt piyasalarını düzenleme ve dengeleme amacı ile Kurumumuz için gerekli olan yetki ve görevlendirmeler yapılmıştır. Üreticilerimizi ve tüketicilerimizi korumak amacı ile et piyasası düzenli olarak takip edilmektedir. Kırmızı ette arz güvenliğinin sağlanması ve fiyat istikrarı hususunda gerekli tedbirler alınmaktadır. 
Et ve Süt Kurumu satış mağazaları ve Tarım Kredi Birlik Marketlerde ekonomik fiyatlarla yeterli düzeyde ürün arzı için gerekli olan tedarik süreçleri tamamlanmıştır.
Ayrıca, ihtiyaç olması durumunda üreticilerimizin üretim maliyetleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze karkas et satışı yapılacaktır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Son dakika! Et ve Süt Kurumuna fiyat belirleme yetkisi - Resim : 1

Faturalara geri yansıyacak Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! 19 Ocak 2023 güncel altın fiyatları 19 Ocak 2023 güncel döviz kurları