Son Dakika: ENAG temmuz ayı enflasyonunu açıkladı! Enflasyondan en fazla etkilenen sektör belli oldu

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Temmuzda aylık enflasyon yüzde 13.18, yıllık enflasyon ise yüzde 122.88 olarak hesaplandı. Ocak-temmuz dönemi enflasyon oranı ise yüzde 69.21 oldu. En fazla artış ise ulaştırmada gerçekleşti.

Son Dakika: ENAG temmuz ayı enflasyonunu açıkladı! Enflasyondan en fazla etkilenen sektör belli oldu

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre, temmuzda aylık enflasyon yüzde 13.18, yıllık enflasyon ise yüzde 122.88 olarak hesaplandı.

2023 yılı, Ocak-Temmuz dönemi enflasyon oranı ise yüzde 69.21 oldu. Böylece temmuz ayında aylık enflasyonda çift haneler görüldü.

ENAG, haziran ayında tüketici fiyatlarının aylık bazda yüzde 8.54, yıllık bazda ise yüzde 108.58 oranında arttığını açıklamıştı.

EN FAZLA ARTIŞ ULAŞTIRMADA

TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en az aylık artış yüzde 1.13 ile giyim ve ayakkabı en fazla yükseliş ise yüzde 22.08 ile ulaştırma kaleminde gerçekleşmiştir.

Enflasyon açıklaması öncesi dolar ve euro kuru ne kadar? Enflasyon verileri öncesinde altın fiyatlarında son durum nedir? Temmuz enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? "Zeytin üreticisinin vay haline"