Son Dakika: Ekonomide hedef enflasyonu düşürmek! Bakan Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası açıklaması

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın açıklamaları hakkında paylaşımda bulundu. Hedefin cari açığı azaltmak ve enflasyonu düşürmek olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Sınırlı kaynaklarımızı ihracata ve yatırımlara kanalize etmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: Ekonomide hedef enflasyonu düşürmek! Bakan Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası ile beraber ödemeler dengesini iyileştirme, kamu açıklarını azaltma ve enflasyonu düşürme amacı doğrultusunda tedbirler alındığını ifade etti.

İşte Bakan Şimşek'in açıklamaları;

"Ülkemizin ödemeler dengesini iyileştirme, kamu açıklarını azaltma ve enflasyonu düşürme amacı doğrultusunda tedbir almaya ve uygulamaya devam ediyoruz."

"Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı kararlar cari açığı azaltmaya ve enflasyonu orta vadede düşürmeye yöneliktir. Sınırlı kaynaklarımızı ihracata ve yatırımlara kanalize etmeye devam edeceğiz."

Son Dakika: Ekonomide hedef enflasyonu düşürmek! Bakan Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası açıklaması - Resim : 1

MERKEZ BANKASI'NDAN SEÇİCİ KREDİ VE MİKTARSAL SIKILAŞTIRMA ADIMLARI

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımları kapsamında yeni düzenlemeleri, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, ihracat ve yatırım kredileri ile deprem bölgesine yönelik krediler, Merkez Bankası'nın kredileri sınırlandırıcı tüm tedbirlerinin dışında tutuldu.

Sıkılaşma sürecini destekleyen adımları tamamlayıcı olarak, kredi büyümesine göre menkul kıymet tesisi kapsamında yüzde 3 olan TL ticari krediler için aylık büyüme sınırının yüzde 2,5 olarak belirlenmesine karar verildi.

İhracat, yatırım, tarım ve esnaf kredileri, bu sınırlandırmanın dışında tutuldu.

Piyasa mekanizmasının işlevselliğini artırmak için faiz oranına göre menkul kıymet tesisi uygulaması sadeleştirildi. Buna göre, ihracat ve yatırım kredileri hariç TL ticari kredilerde birinci kademe kaldırılarak faiz sınırı tek kademe olarak uygulanacak.

MNG Kargo DHL Group'a satıldı Tabelalar yine değişti: Benzine zam geldi! Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira oldu? Gram altın fiyatı ne kadar olacak, yükselir mi uzmanı açıkladı!