SON DAKİKA! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT'yle ilgili yaptığı son dakika açıklamasında "Son aşamayı Cumhurbaşkanımızla paylaşacağım, kendisi değerlendirecek. Kabinede karar çıkar mı söyleyemem ama değerlendirileceğini söyleyebilirim. Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir. Henüz netleşmedi. İmkanlar nispetinde en kapsayıcısı olacak." dedi.

SON DAKİKA! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Haber Global'de gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenlemenin Ocak 2023 öncesinde Meclis'e sunulmuş olacağını söyledi. 

"GELİNEN SON AŞAMAYI KABİNEDE PAYLAŞACAĞIM"
EYT düzenlemesinin yarınki kabine toplantısında gündeme geleceğini belirten Bilgin, "Son aşamayı Cumhurbaşkanımızla paylaşacağım, kendisi değerlendirecek. Kabinede karar çıkar mı söyleyemem ama değerlendirileceğini söyleyebilirim. Seçenekli bir tablo var önümüzde. Ben bu tabloyu arz edeceğim" dedi. 

"YAŞ ARALIĞI İHTİMAL DAHİLİNDE, HENÜZ NETLEŞMEDİ"
Bakan Bilgin, EYT'de yaş sınırı olup olmayacağına dair soruya ise "Bir yaş aralığı olması ihtimal dahilindedir. Henüz netleşmedi. İmkanlar nispetinde en kapsayıcısı olacak" yanıtını verdi. 

"OCAK BAŞINDA 2 MİLYONU GEÇEBİLİR"
Aralık ayı başı itibarıyla 1 milyon 900 bin kişinin emekli olabilmek için düzenlemeyi beklediğini aktaran Bilgin, "Ocak başında 2 milyonu geçebilir. Yaklaşık 400 bini memur, 480 bini BAĞKUR'lular. Diğerleri, çoğunluğu da 4A'lılar. 274 bin kişinin de işi yok ve yaşı bekliyor" diye konuştu.

İki katını ödemek istemeyenler saatlerce bekliyor Tahıl koridorunda taşınan yük miktarı 15 milyon tonu aştı Enerjide acele kamulaştırma kararları yayımlandı Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar