Son Dakika: Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye önergesi TBMM'ye gönderildi! Ne zaman hesaplarda olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı. Kanun teklifi yarın TBMM’ye gelecek ve torba yasaya eklenecek.

Son Dakika: Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye önergesi TBMM'ye gönderildi! Ne zaman hesaplarda olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çalışmayan emekliye 100. yıl ikramiye olarak tek seferliğe mahsus 5 bin TL verilmesi talimatında bulunmuştu.

İlk etapta çalışan emeklileri kapsamayan karar geçtiğimiz hafta genişletilerek Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne ihdas maddesi olarak eklenmesi için hazırlanan önerge AK Parti Grubuna gönderildi.

Son Dakika: Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye önergesi TBMM'ye gönderildi! Ne zaman hesaplarda olacak? - Resim : 2

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine iki bakanlık çalışmalarını tamamladı. Kanun teklifi yarın TBMM’ye gelecek ve torba yasaya 80. Madde olarak eklenecek.
  • Daha önceki uygulamadan yararlanamayan çiftçi ve Bağ-Kur'lu esnaf emeklileri ile birlikte 4 milyon 689 bin emekli de bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye alacak.

Son Dakika: Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye önergesi TBMM'ye gönderildi! Ne zaman hesaplarda olacak? - Resim : 3

ÇALIŞAN EMEKLİNİN 5 BİN TL İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

  • Teklifin yasalaşması ile birlikte Aralık ayının 15’inden sonra daha önce kapsam dışı kalan emekliler ikramiyelerini almış olacaklar.

Son Dakika: Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye önergesi TBMM'ye gönderildi! Ne zaman hesaplarda olacak? - Resim : 4

15 MİLYON 120 BİN EMEKLİNİN TAMAMI FAYDALANACAK

  • Böylelikle 12,2 milyon çalışmayan emekliyi kapsayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, yeni düzenleme ile birlikte 15 milyon 120 bin emeklinin tamamına ödenmiş olacak. Yasa çıkana kadar emekliye ayrılmış olanlar da ikramiye imkânından yararlanacak.

Kaynak: AA

Asgari ücret ilk toplantı tarihi belli oldu! 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Cuma indirimlerinin alışveriş karnesi belli oldu Asgari ücrette ilk toplantı tarihi belli oldu! Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz