Son dakika! Borsa İstanbul'da 2 kere devre kesici çalıştı

Son dakika haberleri... Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksindeki düşüşün % 5'e ulaşmasıyla devre kesici uygulandı. Yarım saatlik aranın peşinden saat 17.19'da işlemlere devam edildi.

Son dakika! Borsa İstanbul'da 2 kere devre kesici çalıştı

Son dakika ekonomi haberleri... Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksindeki düşüşün % 5'i bulmasıyla devre kesici uygulandı.

Son dakika! Borsa İstanbul'da 2 kere devre kesici çalıştı - Resim : 1

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada işlemlerin 16.49'da durdurulduğu belirtildi. 17.19'da işlemlere devam edildi.

Son dakika! Borsa İstanbul'da 2 kere devre kesici çalıştı - Resim : 2

"İŞLEMLER GEÇİCİ OLARAK DURDURULMUŞTUR"

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Saat 16:49:54 itibarıyla endekse bağlı devre kesici tetiklenmiş ve Pay Piyasasındaki tüm işlem sıralarında, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasındaki (VİOP) Pay ve Pay Endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası (BAP) Pay Senedi Repo Pazarında işlemler geçici olarak durdurulmuştur.

Son dakika! Borsa İstanbul'da 2 kere devre kesici çalıştı - Resim : 3

YÜZDE 5 VE YÜZDE 7'DE TETİKLENİYOR

Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi, anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıpların oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılıyor.​​​

 

Son dakika! Borsa İstanbul'da 2 kere devre kesici çalıştı - Resim : 4

AÇILIŞTA YÜKSELMİŞTİ

BIST 100 endeksi, güne yüzde 0.57 yükselişle 8.035 puandan başladı. Sabah saatlerinde 8.084 puana yükseldi. Ancak bu seviyelerde tutunamadı. Öğleden sonra endeks önce 8.000 puanın altına geriledi. Ardından satışlar derinleşti.

Son dakika! Borsa İstanbul'da 2 kere devre kesici çalıştı - Resim : 5

BIST 100'ün yüzde 5'lik kayıpla 7.590 puana gerilemesiyle devre kesici çalıştı.

Antalya'ya gelen turist sayısı 14,5 milyonu geçti Otoyol ve köprü zamları geri alındı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Yabancı yatırımlar geri dönecek Avrasya Tüneli fiyatlarına zam geldi