Son Dakika: Beştepe'de 'Yatırım' toplantısı! Sanayi alanlarımızın genişletilmesinde mutabık kalındı

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Beştepe'deki 'Yatırım' toplantısında öne çıkan başlıklar hakkında açıklamalarda bulundu. Yılmaz basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Sanayi alanlarımızın genişletilmesinde mutabık kalındı" ifadelerine yer verdi. Türkiye'nin hedefinin istikrarlı bir kalkınma modeli olduğunu belirten Yılmaz, "Enflasyonla mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Son Dakika: Beştepe'de 'Yatırım' toplantısı! Sanayi alanlarımızın genişletilmesinde mutabık kalındı

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Beştepe'deki 'Yatırım' toplantısında öne çıkan başlıklar hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamalarından derlenenler;

Kısa vade ve orta vade şeklinde ayırıyoruz. Yasal, idari, teknik ve süreç iyileştirici süreçleri altında toparlayacağız. Eylül sonuna kadar Sanayi Bakanlığı koordinasyonunda yönlendirme ve teknik komitelerimizi çalıştırıp eylem planı ortaya koyacağız. Meclis açılmadan önce Eylül sonu kısa ve orta vadeli eylem planımız ortaya çıkacak. 6 ayda bir toplanmamız gerekiyor ama 3 ay sonra bir YOİKK toplantısı yapıp çalışmalarımızı gözden geçirmeyi planlıyoruz.

Verilerin kullanımı ve paylaşımı konusu. Bu konularda daha ileri düzenlemelere ihtiyaç var. AB ile uyumu gözeten çerçevede uluslararası şirketlerin kendi içlerindeki paylaşımları ve çalışmalar yapmamız gerekiyor.

Yatırımlarda finansman erişim en önemli başlıklardan biri olarak ifade edildi.

Yatırım yeri imkanlarının gerçekleştirilmesi önemli bir başlık. Tarım ve çevresel imkanlar gözetilerek daha fazla sanayi alanı nasıl oluşturulur gündeme geldi. Sanayiye tahsis edilen arazi AB ülkelerinin oldukça altında.

İhracat Döviz kazandırıcı hizmetler son derece önemli. Eximbank'ın reeskont kredilerine desteğin artırılmasıyla daha da güçlendirilmesi söz konusu.

Gümrük birliği düzenlemelerine uyum konuları tartışıldı. Gümrük süreçlerinin iyileştirilmesi için işlemlerin kolaylaştırılması önemli başlık.

Çalışma mevzuatında çeşitli düzenlemeler ifade edilen hususlar arasında. Kısa, orta vadeli hususların ele alınması söz konusu. Yabancı çalıştırılması hususlarında nasıl kriterlerle hareket etmemiz gerektiği tartışıldı.

Girişimcilik ekosisteminin desteklenmesi önemli bir başlık. Çeşitli finansal enstrümanlarla girişimciliğin geliştirilmesi, sermaye piyasalarının aktif hale gelmesi konuşuldu.

Ulaştırmada temel önceliğimiz demiryollarının güçlendirilmesi. Demiryolu yatırım ve bağlantıları geliştireceğiz. Sanayi alanlarımızın genişletilmesinde mutabık kalındı.

Detaylar gelecek...

Rusya Merkez Bankası politika faizini artırdı Muğla'ya Polonyalı turist akını Bir ilk: İslami kart Serbest piyasada döviz açılış fiyatları: Bugün dolar ne kadar, euro kaç lira?