Son Dakika: Bakan Mehmet Şimşek'ten faiz açıklaması! Öncelik fiyat istikrarında

Son dakika haberleri... Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz kararı için "Kararlıyız" dedi. Fiyatlardaki dalgalanmayı da hedef alan Bakan Şimşek, "Fiyat istikrarı en büyük önceliğimiz…" ifadelerine yer verdi.

Son Dakika: Bakan Mehmet Şimşek'ten faiz açıklaması! Öncelik fiyat istikrarında

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz kararını duyurmasının ardından açıklamada bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Şimşek, kararlı olduklarını vurguladı.

Son Dakika: Bakan Mehmet Şimşek'ten faiz açıklaması! Öncelik fiyat istikrarında - Resim : 1

EN BÜYÜK ÖNCELİK FİYAT İSTİKRARI

Merkez Bankası PPK toplantısı sonrasında faiz kararı saat 14.00'te açıklandı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yapılan duyuruda, "Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17,5’ten yüzde 25 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir." ifadelerine yer verildi.

Son Dakika: Bakan Mehmet Şimşek'ten faiz açıklaması! Öncelik fiyat istikrarında - Resim : 2

BAKAN ŞİMŞEK'TEN "KARARLIYIZ" MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz kararını duyurmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Şimşek yaptığı açıklamada, "Kararlıyız!" ifadelerine yer verildi.

Fiyat dalgalanmasında ilk amacın istikrar olduğunu da vurgulayan Bakan Şimşek, "Fiyat istikrarı en büyük önceliğimiz…" paylaşımında bulundu.

Ekonomistler Haberet'e konuştu: Konu faiz kararı Gençlik ve Spor Bakanlığına 11 bin 455 personel alımı Serbest piyasada döviz açılış fiyatları: 24 Ağustos 2023 güncel döviz kuru MB faiz kararı açıklaması sonrasında altın fiyatları son durum nedir?