Son Dakika: Bakan Işıkhan asgari ücrete ara zam yapılmama sebebini açıkladı

Son Dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Toplantısı öncesi, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Işıkhan "Asgari ücrete artış olmayacak. Göstergeler çok iyi geliyor. " diyerek gündemdeki asgari ücret zammı talebine kapıları kapattı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Grup Toplantısı öncesi "Asgari ücrete zam olacak mı?" sorusuna yanıt verdi.

"ARALIK AYINDA BİR ARAYA GELECEĞİZ"

  • Işıkhan, "Asgari ücrette herhangi bir artış olmayacak. Geçen aralık ayında da bunu ifade ettik. Göstergeler de çok olumlu geliyor. İnşallah aralık ayında asgari ücreti belirlemek üzere bir araya geleceğiz" cevabını verdi.
  • Işıkhan, kalıcı refahı sağlamak için asgari ücrette ara zam yapmama kararının alındığını belirterek, "İnşallah bunun neticelerini yıl sonuna doğru enflasyon düşüşü ile birlikte göreceğiz" dedi.
  • "Emekliye enflasyon farkının haricinde bir refah payı gündeme gelebilir mi" sorusu yöneltilen Işıkhan, "Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme gereği yapılacak artışlar olacak. Refah payı ile ilgili şu an bir çalışmamız yok" diye konuştu.

YÜKSELEN ENFLASYON "ARA ZAM" BEKLENTİSİ OLUŞTURMUŞTU

  • Asgari ücret sonra olarak yüzde 49 artış ile birlikte 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Çalışanlar ise enflasyondaki yükseliş nedeniyle meydana gelen zamların ardından maaşlarının artması için beklentiye girdi.
  • Böylece asgari ücrete temmuzda ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuştu.

Kaynak: Ajanslar

İstanbul'daki Suriye bakkallarda fiyat farkı dikkat çekti Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararını verdi Emekli ve memurun zammı ne olacak? Bakan Şimşek Sözcü'nün haberini yalanladı