Son Dakika: 2023 Temmuz enflasyonu açıklandı! TÜİK milyonların beklediği verileri açıkladı

Son dakika haberleri... 2023 Temmuz ayı enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Haziran ayındaki verilerin ardından milyonların gözü 3 Ağustos'a çevrilmişti. TÜİK beklenen Temmuz ayı enflasyon verilerini, "Temmuzda yıllık yüzde 47,83" ifadeleriyle duyurdu. Temmuzdaki aylık enflasyon ise yüzde 9,49 olarak açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, mesaj paylaşarak "Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak" dedi.

Son Dakika: 2023 Temmuz enflasyonu açıklandı! TÜİK milyonların beklediği verileri açıkladı

Türkiye'nin beklediği TÜİK'in enflasyon kararı belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ilan edilen, bir önceki ayın TEFE, TÜFE oranları bu açıklama ile beraber duyuruldu. 

Ekonomideki kritik gelişmelere yön verecek olan 2023 Temmuz ayı enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklandı.

tüik temmuz enflasyon
TÜİK, 2023 Temmuz ayının enflasyon rakamını açıkladı

İŞTE TÜİK'İN TEMMUZ ENFLASYON AÇIKLAMASI

TÜİK'in yaptığı açıklamada, "Enflasyon Temmuzda yıllık yüzde 47,83 oldu" ifadelerine yer verildi.

Temmuzdaki aylık enflasyon ise yüzde 9,49 olarak açıklandı.

Son Dakika: 2023 Temmuz enflasyonu açıklandı! TÜİK milyonların beklediği verileri açıkladı - Resim : 2

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de enflasyona ilişkin değerlendirmede bulundu. Şimşek, "Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak" dedi.

Bakan Şimşek'in açıklaması şöyle:

"Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon Temmuz’da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti.

Dezenflasyon ile fiyat istikrarının hedeflendiği bir geçiş sürecindeyiz. Para politikası duruşunun olumlu etkisiyle 2024 yılı ortasından itibaren yıllık enflasyon düşmeye başlayacak.

Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz. Politikalarımızın temel amacı orta vadede enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirmektir."

HAZİRAN AYI ENFLASYONU NE KADARDI?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı.

Buna göre; haziranda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,92 arttı.

Yıllık bazdaki artış ise yüzde 38,21 oldu.

Son Dakika: 2023 Temmuz enflasyonu açıklandı! TÜİK milyonların beklediği verileri açıkladı - Resim : 3

Kaynak: haberet.com

Enflasyon
ENAG temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı Enflasyon açıklaması öncesi dolar ve euro kuru ne kadar? Enflasyon verileri öncesinde altın fiyatlarında son durum nedir? Temmuz enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?